Pa Ceļam Biznesā - Kā uzņēmumu pasargāt no krāpniecības?

Swedbank podkāstā "Pa Ceļam Biznesā" dalāmies ar uzņēmēju pieredzi, ekspertu zināšanām un vērtīgiem rīkiem, kas tev noderēs biznesā. Seko mūsu podkāstam sev ērtākajā platformā, lai nepalaistu garām jaunumus!

Šoreiz Elīna Volāne uz sarunu aicinājusi Anitu Kivkucāni, Swedbank Finanšu noziegumu novēršanas un izmeklēšanas nodaļas vadītāju. Latvijas četru lielāko banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumus, šogad četros mēnešos izkrāpts kopumā 7,081 miljons eiro, kas ir 2,1 reizi vairāk nekā 2023. gada pirmajos četros mēnešos, liecina Finanšu nozares asociācijas publiskotie dati. Tajā skaitā cietuši arī uzņēmumi.

Kas ir tās metodes, ko krāpnieki izmanto visbiežāk? Kādus drošības risinājumus vērts ieviest uzņēmumā? Vislabākais veids, kā pasargāt uzņēmuma naudas līdzekļus ir iedziļināties metodēs, ko krāpnieki izmanto šobrīd, un savlaicīgi ieviest drošības pasākumus.

Esam apkopojuši arī noderīgus digitālās drošības padomus, kas palīdzēs ikvienam uzņēmumam pasargāt savu naudu: lasi Kā pasargāt savu uzņēmumu no krāpšanas mēģinājumiem?