Mūsdienīga e-veikala pamatprincipi: kur visbiežāk “nošaujam” greizi?

“Swedbank e-komercijas sarunās” tiekamies ar Latvijā populārākās mājaslapu izstrādes platformas “Mozello” vadītāju Kārli Blūmentālu.

Kārlis Blūmentāls pastāstīs, kādi ir kvalitatīva e-veikala pamatnosacījumi un kur visbiežāk pieļaujam kļūdas, kas rezultējas ar klienta pazaudēšanu.

  • Kas ir mūsdienīga e-veikala “pamata komplektācija”?

  • Ko šodien e-veikalā vēlas redzēt klients?

  • Vai izveidot savu e-veikalu vienmēr ir dārgi un sarežģīti?

Atbildes uz šiem un citiem tev noderīgiem jautājumiem uzzini sarunā ar mājaslapu izstrādes platformas “Mozello” vadītāju Kārli Blūmentālu.

Potenciālo klientu skaits internetā tikai aug!

Kārlis ir pārliecināts, ka e-komercijas attīstība turpināsies vēl ilgi un apstāsies vien tad, kad visas šobrīd fiziskajos veikalos nopērkamās preces būs ērti, ātri un labā kvalitātē pieejamas iegādei internetā. Ņemot vērā, ka pandēmijas laikā lielākai daļai iedzīvotāju izveidojās ieradums iepirkties tiešsaistē, šobrīd internetā mums ir daudz vairāk lietotāju, tātad – vairāk potenciālo klientu.

Kārlis atgādina, ka e-komercija ir tirdzniecība 24 stundas diennaktī un neierobežotā teritorijā, tāpēc klientu loks, ko iespējams sasniegt ārpus fiziskā veikala, ir teju neierobežots.

Pamata pīlāri veiksmīgam e-veikalam

Kārlis apgalvo, ka internetā jebkurš uzņēmums ir tik labs, spējīgs un kvalitatīvs, cik mēs to spējam parādīt ierīces ekrānā, tāpēc viena no pamata atslēgām mūsdienīgam e-veikalam ir kvalitatīvi izvietota un ērti pieejama informācija jeb produktu prezentācija. Tāpat būtiski izvērtēt, cik ērti ir piedāvātie maksājuma veidi un piegādes risinājumi, kā arī nedrīkst aizmirst par izpildāmiem solījumiem jeb to, ka mājaslapā sniegtajai informācijai ir jābūt arī reāli izpildāmai.

Kādus jautājumus uzdot sev vai sava e-veikala izstrādātājam un kam pievērst uzmanību, lai klients ne tikai apmeklētu jūsu e-veikalu, bet arī veiktu pirkumu, uzzini sarunā ar Kārli Blūmentālu!