3. mai, 2019

Teju 90 uzņēmumi reģistrējušies Uzņēmēju pieredzes dienām – pieredzes ņēmēji aicināti piedalīties

No 20. līdz 24. maijam Latvijā norisināsies Uzņēmēju pieredzes dienas, kas tiek organizētas jau otro gadu pēc kārtas. Teju 90 dažādu nozaru uzņēmumi atvēruši durvis pieredzes un ideju apmaiņai Uzņēmēju pieredzes dienu ietvaros. Uzņēmēji aicināti pieteikties pieredzes apmaiņai līdz 15. maijam.

Aicinām uzņēmējus aktīvi izmantot šo iespēju, lai stundu vai ilgāk satiktos un savstarpēji dalītos pieredzē ar citiem uzņēmējiem. Liels prieks, ka šī iniciatīva šogad uzņēmusi apgriezienus, un aizvien vairāk uzņēmumi atsaucas un atver savas durvis uzņēmējiem ar mērķi dalīties pieredzē un veidot kontaktus. Vēlam vērtīgu un iedvesmojošu  pieredzi ikvienam iniciatīvas dalībniekam,” saka Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja un šīs idejas aktīva atbalstītāja.

  • Šogad uzņēmēji norāda konkrētu pieredzes tēmu un laiku, kad gatavi uzņemt citus uzņēmējus pie sevis. Uzņēmēji piedāvā gan ekskursijas savās ražotnēs vai telpās, gan gatavi dalīties zināšanās par konkrētām tēmām, piemēram, eksports, inovācijas biznesa efektivitātei, jaunu produktu attīstīšana, mazu uzņēmumu vadība, datu noplūde un reputācijas riski, uzņēmuma dzīves cikli, tirgus izpēte, interešu pārstāvības nozīme regulētās nozarēs u.tt.

Pieredzes devēju vidū ir gan lieli, vidēji, gan mazi uzņēmumi no Rīgas un reģioniem, piemēram, “Sakret Holdings“, “Balticovo”, “Olainfarm”, “Nasdaq Riga”, “Maxima Latvija”, “Mobilly”, “Lursoft”, “Teikums”, “Grizzly Riga”, “Workland Latvia”, “Salaspils Siltums”, zvērinātu advokātu birojs “Vilgerts”, Imanta Ziedoņa fonds "Viegli", “FN-Serviss”, “Cobra Logistics”, “ASEIM”, “Arfeja”, un daudzi citi. Sarakstu ar uzņēmumiem – pieredzes devējiem iespējams apskatīt, kā arī pieteikties to apmeklēšanā, lai kopīgi dalītos pieredzē un gūtu jaunas atziņas: šeit.

  • Dalībniekiem pieteikuma anketā būs jānorāda plašāka informācija par sevi un pieredzi, ko vēlētos iegūt un ar ko gatavi dalīties.

Uzņēmēju pieredzes nedēļu organizē Swedbank sadarbībā ar Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameru un ALTUM. Iniciatīvas organizatori nodrošina digitālu pieteikšanās platformu.

Iniciatīvas mērķis ir mudināt uzņēmējus aktīvāk dalīties uzkrātajās zināšanās un pieredzē, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu izaugsmi, efektivitāti un labāku rezultātu sasniegšanu. Uzņēmēju pieredzes dienās aicināti piedalīties visi interesenti — gan lielie, vidējie un mazie, gan tikko darbību uzsākušie, kā arī jau pieredzējušie uzņēmēji.

Pirmie dalībnieki par Uzņēmēju pieredzes dienām

Andris Vanags, AS “Sakret Holdings” padomes priekšsēdētājs: “2003. gadā dibinājām uzņēmumu SIA “Sakret”, kura galvenā biznesa joma ir sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošana. Šo daudzo gadu laikā ir uzkrāta liela pieredze gan ražošanā, gan eksportā, kā arī biznesa vadībā."

"Uzņēmēju pieredzes dienās piedalīsimies pirmo reizi. Šajā iniciatīvā saskatām lielu vērtību, jo tā ir iespēja satikt vairākus uzņēmējus un savstarpēji dalīties pieredzē. Katra uzņēmuma biznesa stāsts ir unikāls, tāpēc ar prieku aicinām ciemos citus darījumu cilvēkus.”

Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Riga valdes priekšsēdētaja: “Birža ir vieta, kur investori satiekas ar augošiem uzņēmumiem, kuri vēlas piesaistīt finansējumu savu attīstības plānu īstenošanai."

"Uzņēmēju pieredzes dienu ietvaros mēs aicinām mērķtiecīgus uzņēmējus uz Atvērto dienu biržā, kur dalīsimies ar pieredzes stāstiem, kā arī sniegsim ieskatu par kapitāla piesaistes iespējām biržā, finansējot jaunu produktu izstrādi, apgūstot ārvalstu tirgus, palielinot atpazīstamību, kā arī sekmējot darbinieku un klientu lojalitāti.”

Ina Bērziņa-Veita, SIA “Salaspils Siltums” valdes locekle: “Uzņēmēju dienas ir lieliska iespēja tikties ar citu nozaru speciālistiem, lai mācītos un dalītos pieredzē. SIA “Salaspils Siltums” labprāt uzņem viesus, lai parādītu, kā mēs strādājam un kādi ir nākotnes plāni."

"Katras nozares speciālistam ir savs skatījums uz lietām un jautājumiem, kuras atklājas sarunu laikā – tas iedvesmo ar jaunām idejām, ko realizēt sava uzņēmuma ietvaros. Katra jauna saskarsme iedvesmo un liek paskatīties uz lietām no cita skatu punkta.”

Par iniciatīvu

Uzņēmēju pieredzes dienas ir Swedbank iniciatīva. Banka nodrošina arī digitālu satikšanās platformu savā portālā uzņēmējiem Business Network. Uzņēmēju pieredzes dienās aicināti piedalīties visi interesenti – gan lielie, gan mazie, gan tikko darbību uzsākušie, gan jau pieredzējušie uzņēmumi.

Par Uzņēmēju pieredzes dienām 2018

No 2018. gada 16. līdz 21. aprīlim pirmo reizi Latvijā notika Swedbank iniciētās Uzņēmēju pieredzes dienas, kurās piedalījās vairāk nekā 70 dažādu nozaru uzņēmumi visā Latvijā.

Papildu jautājumi

Jautājumu gadījumā par projekta norisi lūdzam sazināties ar Uzņēmēju pieredzes dienu koordinatori Lindu Krasovsku pa e-pastu vai tālruni +371 29193572.