Kā krāt tērējot un par to saņemt noguldījumu procentus

Krājrīks ļauj nemanot veidot uzkrājumu no ikmēneša izdevumiem, papildus saņemot par to noguldījumu procentus.

Turklāt Krājrīks ir bezmaksas pakalpojums, un šajā noguldījumu kontā esošā nauda tev pieejama jebkurā laikā bez jebkādām papildus komisijas maksām. Tā ir iespēja parūpēties, lai katra mēneša beigās varam priecāties par nelielu konta uzkrājumu, ko izdevies izveidot nesāpīgā veidā. Tas ir arī labs stimuls, kā parādīt sev, ka tomēr ir iespējams sākt veidot uzkrājumus jau tagad.

Kā strādā Krājrīks?

Krājrīks ir noguldījumu veids, ar kā palīdzību uzkrājumus veidot ir ērāk un parocīgāk. Krājrīks piedāvā iespēju pieslēgt kartes maksājumu noapaļošanas funkciju. Ja tā ir aktivizēta, pēc katra ar karti samaksāta pirkuma uzkrājumā tiks ieskaitīta starpība starp pirkuma summu un nākamo pilno eiro. Šī funkcija attiecas uz visiem pirkumiem ar karti, tostarp internetveikalos.

Piemēram, samaksājot 2,35 €, uz Krājrīku no norēķinu konta tiks pārskaitīti 0,65 €. Ja iepērcies vidēji divas reizes dienā, mēnesī uzkrāsi ap 30 eiro, bet pēc gada uzkrājuma summa jau varētu sasniegt 360 eiro. Tieši regularitāte ir atslēga, kas veido ieradumus. Pastāvīga naudas uzkrājumu veidošana pat nelielos apjomos ilgtermiņā ir efektīvs veids, kā izveidot finanšu rezervi krīzes situācijām.

Taču Krājrīks var tikt izmantots arī kā klasiskāks noguldījumu konts, kurā reizi mēnesī vai jebkādā citā periodā uzskaiti naudas summu, ko vēlies atlikt kādam noteiktam mērķim. Tev var arī būt vairāki Krājkonti, katrs savam mērķim, jo šo kontu atvēršana un uzturēšana ir bez maksas. Turklāt katru no kontiem vari pārdēvēt atbilstošā uzkrājuma mērķa vārdā.

Kā saņemt noguldījumu procentus?

Jāatzīmē, ka par Krājrīkā noguldīto naudu ir iespējams reizi gadā saņemt arī noguldījumu procentus 2,5% apmērā. Tas nozīmē, ja tavā krājkontā glabājas 1000 eiro, par tiem vari saņemt 25 eiro. Tā kā par noguldījumu peļņu valstij jāmaksā iedzīvotāju ienākumu nodoklis (IIN), tad zini, ka šajā gadījumā to aprēķinās un tavā vietā automātiski nomaksās banka.

Kā pieslēgt Krājrīku?

  • Uzstādi un pārvaldi Krājrīku Swedbank internetbankā vai mobilajā lietotnē.
  • Ja vēlies, uzstādot Krājrīku, nosaki vēlamo uzkrājuma mērķi un summu.
  • Izvēlies Krājrīkam piesaistīto norēķinu kontu, no kura noapaļotā summa tiks pārskaitīta uz uzkrājumu. Sākot lietot Krājrīku, kartes maksājumu noapaļošanas funkcija tiek aktivizēta automātiski. Funkcijas statusu vari mainīt jebkurā brīdī, internetbankā vai mobilajā lietotnē.
  • Pieslēdz regulāro maksājumu, ja vēlies, lai uzkrājums pieaugtu ātrāk.
  • Noslēdz līgumu un vēro, kā aug uzkrājums!

Vai Tu izmanto Krājrīku?