Maza bukte auto sānā – 1700 eiro par remontu!

Lai gan pēc nelielas sadursmes ar šķērsli sākotnējie auto bojājumi var nešķist tik nozīmīgi, remonta izmaksas var pārsteigt ikvienu transportlīdzekļa īpašnieku.

Tieši tā noticis arī Lanai, kad garajā zālē netika pamanīts neliels stabs, kā rezultātā tika saskādēta auto virsbūve.

“Šaurā vietā mazdārziņu rajonā novietojām auto tuvāk sētai, lai citi autobraucēji varētu ērtāk pabraukt mums garām. Uzsākot braukšanu, izdzirdējām būkšķi. Kad izkāpu no mašīnas, lai apskatītu, kas noticis, pamanīju, ka virs riepas ir sabojāta virsbūve. Bojājums gan bija tikai vizuāls, tāpēc varējām turpināt ceļu, taču kreņķis bija liels,” par nelielo sadursmi stāsta Lana.

 Pēc sadursmes Lana uzreiz sazinājās ar savu KASKO apdrošinātāju, kā arī aizpildīja pieteikumu internetbankā, izvēloties sev piemērotāko autoservisu, kur veikt transportlīdzekļa remontdarbus. 

“Aizvedot auto uz servisu, to apsekoja un sabildēja. Tā kā ar to varēja pārvietoties, tad aizbraucām mājās. Kad saņēmu apdrošinātajā lēmumu,  pārsteidza kopējās remonta izmaksas – 1711, eiro, jo sākotnēji  auto bojājumi nešķita tik  lieli. Labi, ka man bija jāsamaksā tikai pašrisks – 140 eiro.”

Tā kā KASKO apdrošināšana nav obligāta, daudzi autovadītāji to neiegādājas, cerot uz savu meistarību un veiksmi. Tomēr Lanas un arī citu auto īpašnieku pieredze rāda, ka šādu soli var nākties nožēlot, notiekot negadījumam.

“Ja man nebūtu KASKO, visticamāk, auto nemaz nelabotu vai pagaidītu līdz tehniskajai apskatei, taču, ņemot vērā, ka transportlīdzeklim biju iegādājusies apdrošināšanu, par šo nemaz nebija jādomā. Viss tika salabots, auto vizuāli glīts un bez punktiem tehniskajā apskatē, kā arī nezaudē savu vērtību bojājumu dēļ.”

Daudziem joprojām ir bažas, ka, piesakot KASKO gadījumu, nākamajā gadā nāksies atvēlēt jau lielāku summu apdrošināšanas polisei, taču Lana uzskata, ka šāda pieeja nav pareiza.

“Manuprāt, nav jēga apdrošināties, ja to dara tikai ķekša pēc. Kāda tad vispār ir jēga polisei, ja to neizmanto, kad notikusi nelaime. Apdrošināšana taču ir domāta, lai palīdzētu tieši neparedzētos gadījumos. Protams, ka polises cena ir svarīga, taču, izvēloties polisi, man vissvarīgāk ir apzināties, ka tā noderēs, ja manam auto kas atgadīsies.”

Izvēloties sev piemērotāko apdrošināšanu, pievērsiet uzmanību ne tikai apdrošināšanas pakalpojuma cenai, bet arī tam, kādi riski ir apdrošināti un kādi izņēmumi paredzēti apdrošināšanas līgumā. Piemēram, vai, veltot pārdesmit minūtes apdrošināšanas nosacījumu izvērtēšanai, varēsiet būt pārliecinātāki par savu izvēli un iegūt lielāku finansiālo drošību.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?