“Ar mani jau tas nenotiks!” – pieredzes stāsti par sirdsmieru negaidītākajos dzīves brīžos

Lai gan savu ikdienu cenšamies pavadīt droši un bez pārgalvībām, ikviens no mums var sastapties ar negaidītām dzīves situācijām, kad nākas piedzīvot arī finansiālus zaudējumus.

Video sēriju “Ar mani jau tas nenotiks!” varoņi Dmitrijs, Inga un Marisa pieredzējuši notikumus, kas negaidīti izmanījuši viņu ikdienu, tomēr, pateicoties jau iepriekš sagatavotam “plānam B”, bija iespēja novērst finansiālos zaudējumus un robu ģimenes budžetā.

No plīsušām caurulēm līdz apskādētam auto

Kāzu fotogrāfa Dmitrija Mokojeva ikdiena paiet nemitīgā kustībā, kad arī neparedzēti notikumi kļūst par teju ikdienas sastāvdaļu. Brauciens uz lauku mājām beidzās ar bojātu jauno auto, ceļojums uz ārzemēm – ar sabojātu bagāžu, bet, kamēr Dmitrijs apceļoja tuvus un tālus nostūrus, aiz viņa dzīvokļa rīģipša sienas plīsa caurule un ūdens nonāca līdz apakšējā kaimiņa griestiem. Taču arī šis vēl nav viss, kas negaidīti noticis ar Dmitriju pēdējo pāris gadu laikā, jo arī jaunais mājoklis nācis komplektā ar vairākiem “pārsteigumiem”, kur lieti noderējusi apdrošināšana. Fotogrāfs ir pārliecināts – parūpēties par savu sirdsmieru un mazināt stresu par finansiālo drošību neparedzētās dzīves situācijās ikviens no mums var jau laikus.

Par likstām, kas atgadījušās ar Dmitriju pēdējo gadu laikā, un to risinājumiem vairāk uzzini šajā video: 

3000 eiro zaudējumi viena gada laikā

Savukārt personisko finanšu mentore, divu bērnu mamma un juriste Inga Bolukemini ne reizi vien ir pārliecinājusies, ka ar apdrošināšanu vari ne tikai parūpēties par savu sirdsmieru, bet arī pasargāt ģimenes budžetu no negaidītiem tēriņiem. Nozaudēti rati ceļojuma laikā, saskrāpēts auto, plīsis dušas stikls un ieplīsis logs remonta laikā – šis viss ar Ingu atgadījies viena gada laikā un bez apdrošināšanas ģimenei būtu radījis zaudējumus 3000 eiro apmērā.

Vairāk par Ingas pieredzei uzzini šeit: 

Negaidīti  un pēkšņi zaudēt ģimenes apgādnieku un plecu

Tuvinieka zaudējums ir viens no smagākajiem posmiem dzīvē, taču līdz ar emocionālo pārdzīvojumu papildus jādomā arī par praktisko pusi, kas palikusi pēc aizgājēja. Kā sarunāties par jautājumu “Ja manis vairs nebūtu?” un cik svarīgi ir sagatavoties plānam B, lai atbalstītu tuviniekus negaidītākajos dzīves brīžos, uzzini no Marisas pieredzes, kad pavisam pēkšņi zaudēts ģimenes apgādnieks un plecs - tētis.

“Nekas neliecināja, ka tētim būtu bijušas veselības problēmas. Ne viņš, ne mēs pat nenojautām, ka kas tāds varētu notikt, tāpēc tas bija liels trieciens mums visiem. Tomēr par to, kas notiks pēc viņa nāves, tēvs jau iepriekš bija ar mums runājis. Tēvs mums stāstīja, kur un kādā veidā vēlas būt apglabāts, kremēts, kur vēlas lai tiek izkaisīti viņa pelni, tāpēc zinājām visas viņa vēlmes un pat to, ko viņš noteikti nevēlētos,” pieredzē dalās Marisa.

Vairāk par Marisas pieredzi uzzini šajā video: