Kāpēc ceļojumā nepieciešamo lietu sarakstā vērts iekļaut arī kredītkarti?

Lidojošas dārza mēbeles vai ceļojumā ar kafiju apliets blakus sēdētāja dators – kā var palīdzēt kredītkarte?

Jau sen kredītkarte vairs nav tikai rīks, ar kuru norēķināties par pirkumu vai izdevīgi aizņemties līdzekļus kādam lielākam sapnim. Šobrīd kredītkartes īpašniekiem ir pieejama arī plaša seguma ceļojuma un pirkumu apdrošināšana, priekšrocības skaidras naudas izņemšanai ārzemēs, kā arī dažādas atlaides veikalos. Kredītkartes bonusi lieti noderējuši jau virknei mūsu klientu, tāpēc šoreiz esam apkopojuši dažādus pieredzes stāstus, kad kredītkarte palīdzējusi izkļūt no ķibelēm ar “sausām kājām”.

Ceļojumu likstas – no aviobiļešu maiņas līdz sabojātam blakus sēdētāja datoram

Tuvāki un tālāki ceļojumi vienmēr ir aizraujošs piedzīvojums visai ģimenei, taču arī ārzemēs varam sastapties ar dažādām situācijām, kas nereti rezultējas ar neparedzētiem tēriņiem. Labi, ja “līdzi ņemamo mantu sarakstā” esi pievienojis arī kredītkarti, kur plaša seguma ceļojuma apdrošināšana ir iekļauta bez papildus maksas tev un tavai ģimenei, ar ko ceļo kopā:

“Lidojuma dienā jaunākā meita salauza kāju un nācās pārplānot lidojumu un mainīt biļetes. Lieliski noderēja kredītkartē iekļautā ceļojuma apdrošināšana, kas nosedza visus neparedzētos tēriņus!” stāsta Ilona.

“Ceļojuma laikā Norvēģijā bērns ļoti smagi applaucēja apakšdelmu. Bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, kā arī divas diennaktis pavadīt slimnīcā. Bēdīgi bērnam, taču, paldies Dievam, ceļojām kopā ar kredītkarti, jo slimnīcas rēķins bija 6500 eiro,” teic Agnese.

“Piezemējoties Albānijā, lidsabiedrības vainas dēļ, rati nepiezemējās. Arī nākamajā dienā ne ziņas, ne miņas no lidsabiedrības. Sapratām, ka vairs gaidīt nevaram, jo bijām paredzējuši pārvietoties no vienas pilsētas uz citu. Sazvanījos ar Swedbank apdrošināšanu un saņēmu akceptu ratu iegādei. Labi, ka iegādājāmies jaunus ratus, jo mūsu rati “atbrauca” ceļojuma pirmspēdējā dienā,” pieredzē dalās Vita.

“Lidmašīnā piecgadīgā meita sēdēja blakus sievietei, kura lidojuma laikā lietoja savu MacBook datoru un bija pasūtījusi kafiju, kas stāvēja uz galdiņa. Meita, “aktīvi grozoties”, kafiju uzgāza virsū sievietes datoram, kas pēc tam vairs nedarbojās. Sieviete pieprasīja lai atmaksājam zaudējumus. Gadījumu iesniedzu mūsu kredītkartes ceļojuma apdrošināšanai, kā rezultātā visu sedza apdrošinātājs un mani izdevumi bija tikai pašrisks 30 eiro apmērā,” skaidro Evita.

Lielo pirkumu īsā dzīve – vētras sabojātas dārza mēbeles un garnadžu nedarbi

Kad beidzot esi nolēmis iegādāties kādu sen kāroto preci no dārgā iepirkumu plauktiņa, visticamāk, ceri, ka tā kalpos ilgi un bez liekām raizēm. Diemžēl, ne vienmēr dzīvē viss notiek tā, kā esam to ieplānojuši, un vērtīgais pirkums var tikt nejauši sabojāts vai nozagts. Iegādājoties preces ar kredītkarti, vairumam pirkumu tiek nodrošināta preces apdrošināšana turpmākos sešus mēnešus, kas lieti noderējusi arī mūsu klientiem:

“Ar kredītkarti iegādājos terases mēbeles, taču jau pēc mēneša spēcīgs vējš tās aizpūta pa gaisu un sabojāja. Pieteicu apdrošināšanu un saņēmu atlīdzību ar tikai 30 eiro pašrisku. Tiku pie jauna mēbeļu komplekta,” stāsta Diāna.

“Kopā ar ģimeni ceļojuma laikā iepirkāmies Milānā. Iegādājāmies arī dažādas mantas dēlam: mugursomu, jaunas krosenes un vējjaku. Pēc atgriešanās mājās kādu dienu dēls aizgāja uz sporta laukumu, kur mēdza bieži spēlēties ar draugiem. Kamēr puika spēlēja futbolu, tika nozagta mugursoma un tajā esošās mantas, tai skaitā jaunās krosenes un vējjaka. Kredītkartē iekļautā pirkumu apdrošināšana atlīdzināja visus izdevumus par pirkumiem, kas tika nozagti,” atceras Eva.

“Pāris gadus atpakaļ meitai nopirkām mobilo telefonu. Nepagāja ne pāris mēneši, kad viņa jaunajam telefonam sadauzīja ekrānu. Izmantojot pirkuma apdrošināšanu, par ekrāna nomaiņu mums bija jāsamaksā tikai 30 eiro pašrisks, bet telefona garantija turpināja darboties, jo remontu veicām sertificētā uzņēmumā,” pieredzē dalās Kristīne.

Kad svarīgi ir “tagad un uzreiz”

Var gadīties situācijas, kad nauda nepieciešama uzreiz, taču līdz algas dienai vēl kāds mirklis jāpagaida. Tāpat ķibeles var piemeklēt mūsu ierastā debetkarte, kas pēkšņi nedarbojas, tomēr ikdienas tēriņi neapstājas. Ar bezprocentu periodu līdz 40 dienām, kas ļauj atgriezt iztērēto naudu bez papildu izmaksām, kredītkarte sniedz finansiālu atbalstu neparedzētos gadījumos, tomēr svarīgi ir pārdomāti plānot savus tēriņus, lai mūsu izdevumi nepārsniegtu mūsu iespējas atmaksāt.

“Manuprāt, kredītkarte lieliski noder kā glābiņš neparedzētiem gadījumiem. Arī man bija brīdis, kad līdz algas dienai vēl jāpaciešas un visi tēriņi ir izplānoti, taču bērnam pēkšņi salūzt vecais telefons. Dzīvojam digitālā laikmetā un jauno ierīci vajadzēja pēc iespējas ātrāk. Kredītkartes bezprocentu apmaksas periods ļāva atgriezt iztērēto naudu atpakaļ bez maksas,” stāsta Iveta.

“Kopš man ir mazs bērns, vairs neatliek tik daudz laika veikaliem. Piemēram, pasūtu bērnam 5 apavu pārus ar nodomu, ka vismaz viens no tiem derēs. Sanāk, ka “iesaldēju” kredītkartes līdzekļus - aizsūtu atpakaļ apavus, kas neder, un atgūstu naudu. Ideāli, ka kredītkartei ir bezprocentu atmaksas periods, jo vienmēr paspēju laikā,” citādākā iepirkšanās pieredzē dalās Laura.

“Kādu rītu telefonā saņēmu paziņojumus par atceltiem maksājumiem, kurus pati nebiju veikusi. Visticamāk, maksājumi bija krāpnieciski, tāpēc nācās nobloķēt debetkarti un pasūtīt jaunu. Sākumā apsvēru iespējas, kā pārskaitīšu naudu ģimenes locekļiem, lai to skaidrā naudā izņemtu bankomātā. Tad atcerējos, ka varu norēķināties arī ar kredītkarti, pārskaitot uz kredītkartes kontu savu naudu vai izmantojot kredītkartē pieejamo limitu un to atgriežot bezprocentu periodā bez maksas. Šādi man kredītkarte palīdzēja ikdienas tēriņiem,” pieredzē dalās Alise.

Ikdienā kredītkarti noteikti nevajadzētu uzlūkot kā glābiņu, pie kā ķerties, kad esošie līdzekļi iet uz beigām, taču tā var būt lieliska maksājuma karte ar virkni priekšrocībām. Ja kredītkarti izmantosi apdomīgi, apzinoties savas iespējas, tā var kļūt par uzticamu ikdienas sabiedroto un palīdzēt neparedzētās dzīves situācijās.

Vairāk par kredītkartes priekšrocībām lasi šeit.