Apmaksāta prakse un darbs bankā jau otrajā studiju gadā

Darbs bankā var būt daudz aizraujošāks, nekā sākumā šķiet. Tāda ir arī Sanitas Vitkovskas pieredze.

Sanita uzsāka darbu Swedbank paralēli studijām Rīgas Stradiņa universitātē. Sākotnēji viņa gadu bija apmaksātā praksē mārketinga nodaļā, taču, kad atbrīvojās vieta komunikācijas daļā, viņa zināja – vēlas strādāt tur. Tagad skolas laikā no septembra līdz maijam Sanita vada ekskursijas Swedbank Finanšu laboratorijā, bet pārējā laikā palīdz komandas biedriem.

Man iepriekš nebija doma strādāt bankā, taču tad draudzene sāka stāstīt, ka būs superīgi kolēģi un laba pieredze. Tikai tad es sāku apsvērt, ka varētu mēģināt pieteikties. Tā nu izturēju visas atlases kārtas un nu jau divus gadus esmu viena no Swedbank darbiniecēm, par ko esmu priecīga,” stāsta Sanita.

Bez zināšanām, bet ar vēlmi mācīties

Svarīgākais, piesakoties darbam bankā, ir vēlme mācīties, norāda Sanita. “Es atnācu bez priekš zināšanām un atceros, ka man intervijās teica, ka svarīgākais ir tas, ka vēlies kaut ko iemācīties. Tas, ka kaut ko nemāki, tā nav problēma. Tas mani nomierināja, un sapratu, ka ir jāiet tālāk, jo visu, ko nezinu, es iemācīšos. Tā nu esmu apguvusi komunikācijas prasmi, ikdienā sazinoties ar skolotājiem, komunicējot ar bērniem un, protams, arī kolēģiem. Ja es kaut ko nezinu, tad droši vaicāju kolēģiem, jo padomu neviens nekad neatsaka.”

Sanita stāsta, ka viņai nebija nekādu ekspektāciju par darbu bankā. “Es negaidīju, ka tur būs cilvēki uzvalkos vai ka tur būs jaunieši. Es nezināju, ko gaidīt. Tikai tad, kad sāku strādāt, redzēju, ka mārketinga komandā ir daudz jauniešu, tāpat arī citās nodaļās. Taču, ja ir kāda vecuma atšķirība kolēģu vidū, es to nepamanu, jo mēs viens no otra varam mācīties kaut ko jaunu.”

Dažādi bonusi

Brīva komunikācija starp kolēģiem, kad liftā nepazīstamu darbinieku vari droši uzrunāt ar “čau”, ir tikai viena no priekšrocībām. Taču Sanita izceļ arī daudzas citas, piemēram, kopīgos pasākumus bankā un ārpus tās, veselības apdrošināšanu, papildu brīvdienas, kā arī iespējas bez maksas piekļūt LinkedIn Learning platformai un apgūt ko jaunu.

Protams, strādājot bankā, esmu vairāk sākusi interesēties arī par finanšu jomu. Tā nu izmantoju arī darba devēja iemaksas pensiju 3.līmenī. Kopumā zināšanas par finansēm, kas nāk līdzi, lai kurā nodaļā strādātu, ir liela vērtība, kas man noderēs arī nākotnē,” atzīmē Sanita.

Viņa iesaka pieteikties darbam bankā arī citus jauniešus, pat, ja liekas, ka tas ir kas tāls un svešs. Kolēģi te ir jauki, atvērti un pretimnākoši. “Strādājot Swedbank, varu teikt, ka šeit es varu būt enerģiska, smaidīga un prieka pilna, un darboties ar bērniem. Manuprāt, tas ir kaut kas tāds, ko es varu sniegt bankai. Tā, kā mūsu bankas vērtības ir “Open, Simple, Caring”, tad sevi varu asociēt ar vienkāršību. Nav melots, ka bankā mēs mēģinām pēc iespējas vienkāršāk komunicēt gan darbinieku vidu, gan arī ar klientiem. Man patīk, ka mums nav jātēlo darbā labāki cilvēki. Mēs varam būt tādi, kādi mēs vēlamies būt.”

Vairāk par darba iespējām Swedbank lasi te: https://www.swedbank.lv/about/jobOpportunities