Tiešraide: Pienācīgas rūpības pienākums – kādas iespējas un izaicinājumus tas rada Latvijas uzņēmējiem?

Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļas ietvaros 25. septembrī no plkst.13.00-14.10 tiešraidē aicinām ikvienu pievienoties Biznesa ilgtspējas padomes sanāksmei.

Eiropas Savienības Direktīva par uzņēmumu pienācīgu rūpību ilgtspējas jomā paredz uzlabot vides un cilvēktiesību aizsardzību Eiropā un pasaulē, lielajiem uzņēmumiem nosakot t.s. rūpības pienākumu gan paša uzņēmuma darbībā, gan tā vērtības ķēdē. Kādi ir šī brīža lielākie izaicinājumi, un kādas pārmaiņas šīs prasības ieviesīs Latvijas uzņēmumos? Šoreiz Biznesa ilgtspējas padomes tikšanās veltīta piegādātāju un cilvēktiesību pārvaldības jautājumiem saistībā ar uzņēmumu pienācīgas rūpības pienākumu.

Tiešraides programmā:

  • Rīgas lidostas valdes locekļa Artūra Saveļjeva ievadvārdi;
  • Swedbank valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis: Biznesa ilgtspējas padomes loma, uzņēmēju skatījums par piegādātāju un cilvēktiesību pārvaldības jautājumiem Latvijā;
  • COBALT juriste Alise Artamonova

    Cilvēktiesību ievērošana kā process – izmaiņas, kuras veicinās ES “Direktīvas par uzņēmumu pienācīgu rūpību attiecībā uz ilgtspēju” prasību ieviešana.

Tiešraides otrā daļa tiks veltīta diskusijai par cilvēktiesību jomas pārvaldības aktuālajiem izaicinājumiem uzņēmumu vērtības ķēdē.

Diskusijā piedalīsies:

  • Rīgas lidostas valdes loceklis Artūrs Saveļjevs;
  • Swedbank valdes priekšsēdētājs Lauris Mencis;
  • Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta (InCSR) valdes locekle Dace Helmane;
  • diskusiju vadīs Māris Vainovskis, vecākais partneris zvērinātu advokātu birojā “Eversheds Sutherland Bitāns”.

Biznesa ilgtspējas padomes tikšanos moderēs Swedbank Ilgtspējas attīstības vadītāja Inta Plūmiņa.

  • Tiešraidi varēs vērot ŠEIT (saite tiks pievienota)

Par Biznesa ilgtspējas padomi

Biznesa ilgtspējas padomē (BIP) ir apvienojušies dažādu nozaru Latvijas uzņēmumu vadītāji, lai apmainītos zināšanām, padziļinātu izpratni par ilgtspēju un kopīgi veidotu ilgtspējīgāku uzņēmējdarbības vidi Latvijā. Padomes dalībniekus vieno atbalsts globālajiem 2050. gada klimatneitralitātes centieniem, Apvienoto Nāciju Organizācijas Ilgtspējīgas attīstības mērķiem un vēlme veicināt ilgtspējīga biznesa kultūras veidošanu Latvijā. Padome apvieno pārstāvjus no Swedbank Latvija, Latvijas Finieris AS, Latvijas dzelzceļš, Latvijas Mobilais Telefons SIA, ARS, Medicīnas centrs, MADARA Cosmetics, AS, Valmiermuizas alus SIA, Dobeles dzirnavnieks, VAKS KS, Laflora Latvia, AJ Power, Augstsprieguma tīkls AS, SCHWENK Latvija, Neste Latvija, RIX Riga Airport.