10. okt, 2022

Platforma business.gov.lv – personalizēts valsts atbalsts uzņēmējiem

Viena no uzņēmumu konkurētspējas priekšrocībām ir digitalizācija. Arī valsts pārvaldē novērojama pakalpojumu digitalizācija un jaunu risinājumu apgūšana. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) ir ieviesusi biznesa atbalsta platformu www.business.gov.lvdigitālu instrumentu, kas veicinās jauna veida sadarbību starp valsts pārvaldi un uzņēmējiem.

“Sarunās ar uzņēmējiem bieži izskan viedoklis, ka informācija par valsts atbalstu ir izkaisīta dažādos avotos, kuriem grūti izsekot. LIAA kā risinājumu piedāvā vienotu platformu biznesa attīstībai www.business.gov.lv, kurā reģistrētie lietotāji var norādīt sev interesējošos atbalsta veidus un sistēma automātiski atlasīs piemērotākos atbalsta instrumentus. Jaunajā platformā digitāli ir pieejami visi LIAA sniegtie pakalpojumi,” tā inovatīvo platformu raksturo LIAA direktors Kaspars Rožkalns, piebilstot, ka jaunā informācijas sistēma sniedz iespēju izmantot dažādus valsts atbalsta instrumentus pašapkalpošanās režīmā, būtiski samazinot apkalpošanas laiku.

  • Šobrīd pieteikšanās dažādiem LIAA pakalpojumiem, atbalsta instrumentiem, kā arī pasākumiem un semināriem norisinās ar platformas www.business.gov.lv starpniecību un šo iespēju jau izmanto 6 tūkstoši LIAA klientu.

Nākotnes perspektīvā tiek paredzēts, ka platforma piedāvās pieteikties arī citu valsts institūciju sniegtajiem e-pakalpojumiem, kas ir aktuāli uzņēmējiem. Līdzās informācijai par LIAA aktualitātēm, reģistrētie platformas lietotāji var saņemt personalizētu informāciju par sev aktuālāko biznesa attīstības posmu – sākot no idejas un sava jaunuzņēmuma attīstības, līdz jaunu tirgu apgūšanai un eksporta paplašināšanai. Tāpat ir iespējams izvēlēties arī sev interesējošo nozari(-es) un sava profila darba vietā saņemt ziņas, informāciju par pasākumiem un citus noderīgus materiālus.

Platformā iespējams arī izvietot savus sadarbības piedāvājumus un informāciju par nekustamā īpašuma piedāvājumiem sava biznesa attīstībai. LIAA ir veicinājis sadarbību ar dažādām Latvijas valsts pārvaldes iestādēm un uzņēmējdarbības organizācijām, kā arī bankām un pētniecības institūcijām, lai dalītos ar informāciju, kas būtu interesējoša uzņēmējiem un aptvertu dažādu tautsaimniecības nozaru loku.

Platformas aktualitāšu sadaļā tiek publicētas organizāciju ziņas, aktuālie pasākumi, konkursi, atbalsta iespējas, kā arī noderīgi materiāli – biznesa analītika, ekspertu viedokļi, nozaru apraksti, pasākumu ieraksti un dažādi citi informatīvi materiāli. Tāpat ir iespējams aplūkot ekonomiskos radītājus dažādās valstīs, noskaidrojot konkrētai valstij raksturīgākos eksporta un importa produktus, kā arī Latvijas eksporta un importa datus uz šīm valstīm.

  • Platformas reģistrētie lietotāji ar personīgā profila starpniecību varēs saņemt konsultācijas un e-pakalpojumus, slēgt līgumus, lietot personalizēto ziņu lenti un sekot līdzi dažādām aktualitātēm.

Darbs pie platformas attīstības turpināsies un pakalpojumu klāsts tiks papildināts, tādēļ LIAA aicina ieinteresētās puses uz sadarbību un informācijas apmaiņu platformas www.business.gov.lv izaugsmē.

Lai publicētu uzņēmuma ziņas un aktualitātes platformas aktualitāšu sadaļā, aicinām sazināties, sūtot e-pastu: .

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?