Kas jāņem vērā, apsverot saules paneļu lietošanu - Swedbank podkāsts Tērējam gudri

Saule ir ne tikai ir nozīmīgs atbalsts mūsu veselībai un labsajūtai, bet arī neizsmeļams enerģijas avots, ko arvien labāk esam iemācījušies lietot ikdienā, ražojot elektroenerģijas avots.

Saules radīto enerģiju var pārvērst siltumenerģijā, izmantojot saules kolektorsu, savukārt, lai saules enerģiju pārvērstu elektroenerģijā, izmanto saules paneļus. Saules enerģijas ražošana un izmantošana ir arī viena no svarīgākajām tēmām klimata pārmaiņu jautājumā – tā ir  vēlamais atjaunojamās enerģijas avots.

Arī valstu nacionālo enerģētikas politikas jautājumos uz sauli likts liels uzsvars, tādēļ tuvākajā desmitgadē varam gaidīt attīstību šajā jomā. Tehnoloģijas kļūst arvien pieejamākas un plašāk izmantojamas ikdienā, kā arī pieejams finansiāls atbalsts, kas varētu cilvēkus mudināt izvēlēties tieši sauli elektrības ražošanai.

Šajā epizodē runājam par saules elektroenerģijas ražošanu mājsaimniecības patēriņam. Tās mērķis ir noskaidrot, ko ir vērts zināt, lai darījumi ar sauli attaisnotu cerības un būtu izdevīgi ikdienā.

Podkāsta viesis - Anrijs Tukulis, Elektrum energoefektivitātes eksperts.

 

 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?