Mājokļa sarunas: kāpēc šobrīd jo īpaši svarīga ir mājokļa apdrošināšana?

Laikā, kad būvmateriālu cenas kāpj rekordaugstumos un darbaspēks ir teju nepieejams, vēl būtiskāk ir pārdomāti izvēlēties mājokļa apdrošināšanu.

Šajā sarunu reizē Normunds Dūcis, Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs, uz sarunu aicinājis Lindu Rostoku, Swedbank apdrošināšanas jomas eksperti, lai rastu atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par mājokļu apdrošināšanu.

Skaties sarunu un rodi vērtīgas atbildes arī uz sev interesējošiem jautājumiem:

  • Kāpēc nepieciešams domāt par mājokļa apdrošināšanu?

  • Pret kādiem gadījumiem varam nodrošināties, ja esam izvēlējušies savu mājokli apdrošināt?

  • Kā es varu būt drošs, ka mājoklis ir apdrošināts tam atbilstošā vērtībā?

  • Ņemot vērā, ka būvniecības cenas strauji aug un mana mājokļa vērtība apdrošināšanas dienā un remonta izmaksas pēc nelaimes gadījuma var atšķirties, vai arī apdrošināšana ņems vērā aktuālās būvniecības izmaksas?

  • Pastāv mīts, ka mājokļa apdrošināšana ir tikai situēto iedzīvotāju ekstra, jo tā ir dārga. Vai tā tiešām ir? Kādas ir vidējās izmaksas mēnesī par mājokļa apdrošināšanu 60 kvadrātmetrus lielam dzīvoklim sērijveida mājā? Un kādas ir vidējās izmaksas par 170 kvadrātmetrus lielu privātmāju?

?Mājokļa apdrošināšanas kalkulatoru un citu noderīgu informāciju atradīsi Swedbank mājaslapā, sadaļā "Mājokļa apdrošināšana"