Kā plānot interjera pārmaiņas?

Ja piemeklējusi doma kaut ko mainīt sava mājokļa interjerā, ļaujiet vaļu fantāzijai!

Atzīstot, cik liela ietekme uz cilvēka pašsajūtu, garastāvokli, darba spējām un pat veselību ir telpai, arī psihologi iesaka reizi 2–3 gados atsvaidzināt mājokļa interjeru. Pirms ķerties klāt, pārdomājiet - varbūt omas uzlabošanai šoreiz pietiks ar ne pārāk radikālām pārmaiņām.

Kuru ceļu iet?

Pirms sākat pārveidot esošo dzīves telpu, izvērtējiet, cik lielām pārmaiņām esat gatavs – kādu efektu vēlaties panākt, kas tieši esošajā jūs neapmierina un, visbeidzot, cik laika un naudas esat gatavs ieguldīt. Iespējams, ir vērts darbus uzticēt profesionālam dizaineram, un jūs pats, atvaļinājumā atpūties, atgriezīsieties jau sakārtotā vidē. Apsveriet arī domu izmantot vienkāršāko Rietumeiropā izplatīto paņēmienu, proti, nomainīt interjerā tikai tekstilizstrādājumus – aizkarus, gultas pārklājus, paklājus. Arī šādi var panākt svaiguma iespaidu.

Krāsa, kas iedvesmos tieši jūs

Lai ko jūs būtu izlēmis darīt, vispirms ir jāpārdomā krāsu izvēle. Tieši tās var piesaistīt, atgrūst, radīt mieru un komfortu vai iedarboties uzbudinoši.

  • Sarkanā krāsa lielos laukumos ir pārāk agresīva. To izvēlas telpās, kurās tiek ģenerētas idejas, bet ne vietās, kur tās jāīsteno.
  • Dzeltenā krāsa ir nogurdinoša. Vēlami ir tikai maigie, klusinātie šīs gammas toņi.
  • Zilo mājokļa interjerā izmanto galvenokārt tekstilizstrādājumos. Vēsi zilas sienas vizuāli paplašina telpu. Šādu toņu vidē cilvēks jūtas labi un mierīgi.
  • Zaļo gammu interjerā izmanto plaši, jo tā iedarbojas nomierinoši. Šādā telpā ir viegli koncentrēties. Atpūtas telpām piemērota ir pelēkzaļā, jo rosina vēlmi slinkot.
  • Aktīvā, uzmundrinošā oranžā ieteicama tumšām, krēslainām telpām. Tiek uzskatīts, ka oranžā veicina apetīti, tāpēc derēs virtuvei.

Aktualitātes interjera modē:

  • karaliskā smaragda krāsa;
  • neitrālās krāsas – krēmkrāsa, pelēkā, haki un smilšu gamma; papildināta ar spilgtiem akcentiem;
  • Āzijas motīvi;
  • krāsains apgaismojums;
  • bambusa un korķa grīdas segums;
  • paparžu, spalvu, ziedu un dārzeņu ornamenti, kā arī dzīvnieku apdruka tapetēs un aksesuāros.

Realizēt ieceri bez problēmām

Lai mājokļa pārvērtības jūs varētu realizēt, neatsakoties no atvaļinājuma brauciena vai kādas citas jau sen plānotas lietas, jūs vienkārši un ātri varat saņemt Swedbank patēriņa kredītu. Tagad to var izdarīt savā internetbankā. Ja esat bankas klients un saņemat kontā regulārus ienākumus, iespējams, jums pieejamā kredīta summa jau ir aprēķināta, un tad jūs to varat redzēt internetbankas pirmajā lapā. Svarīgi, ka šī summa ir aprēķināta, ņemot vērā jūsu iespējas to atmaksāt, tādējādi pasargājot jūs no jebkādām ar parāda atmaksu saistītām problēmām.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?