"Pa ceļam biznesā" ar Egiju Gailumu

Swedbank podkāstā "Pa Ceļam Biznesā" dalāmies ar uzņēmēju pieredzi, ekspertu zināšanām un vērtīgiem rīkiem, kas tev noderēs biznesā. Seko mūsu podkāstam sev ērtākajā platformā, lai nepalaistu garām jaunumus!

Pa ceļam biznesā ar Egiju Gailumu, vienu no uzņēmuma “OX Drive” dibinātājām un līdzīpašniecēm.

Ideja par automašīnu zīmola Tesla koplietošanas biznesu sākās kā joks draugu pusdienās. Lai šo ideju realizētu, Egija pameta cita koplietošanas uzņēmuma CityBee vadību, lai kopā ar 3 kursa biedriem un nu jau biznesa partneriem uzsāktu jaunuzņēmumu “OX Drive”. Lai arī investīciju piesaiste bijusi izaicinoša un biznesa partneriem vienam otru nemitīgi bijis jāskubina neatmest idejai ar roku, veiksmīgi piesaistīti 7 investori no Latvijas, Igaunijas un Austrijas. Pamatkapitālam piesaistīti vairāk kā pusmiljons eiro, savukārt viena investora aizdevums bijis pat 2 miljoni eiro automašīnu iegādei. Šobrīd autoparku veido 44 automašīnas īrei.

Kāds ir uzņēmuma klientu loks? Kas nodrošina klientu servisu un atbalstu? Kā automašīnas nonāk Rīgas pieprasītākajās vietās? Kāda vispār ir auto koplietošanas nākotne?

Kādas ir atziņas no Egijas pieredzes un kādas tālākās ambīcijas? Parunāsim par Egijas pieredzi!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?