30. aug, 2024

Jaunuzņēmums BirgerMind iekļauts Pasaules Uzņēmējdarbības kausa TOP250

Jaunuzņēmums BirgerMind iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) TOP250 uzņēmumu skaitā, pārstāvot Latviju starp 85 citām valstīm.

Jaunuzņēmums BirgerMind iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) TOP250 uzņēmumu skaitā, pārstāvot Latviju starp 85 citām valstīm tālākā cīņā par dalību Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Globālajā finālā. Jau trešo gadu pēc kārtas Swedbank un partneru rīkotā Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs tiek iekļauts starp prestižākajiem dalībniekiem.

BirgerMind ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas izstrādājis smadzeņu viļņu mērīšanas ierīci un programmatūru, kas smadzeņu aktivitāti spēj pārvērst tekstā, tādējādi dodot iespēju paralizētiem cilvēkiem sazināties.

Juris Kļonovs, BirgerMind dibinātājs norāda: “Dalība Pasaules Uzņēmējdarbības kausā devusi mums iespēju ne tikai iepazīties ar jaunuzņēmumiem no visām pasaules valstīm un apmainīties ar pieredzi, bet arī ar lepnumu pārstāvēt savu uzņēmumu, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Kopā ar komandu ceram, ka iekļūsim Globālajā finālā, lai pastāstītu kā mūsu tehnoloģijas, kas radītas tepat Latvijā, sniedz iespēju pacientiem ar amiotrofisko laterālo sklerozi (ALS) un motoro neironu slimību (MND) atgūt spēju neatkarīgi sazināties. Kad tiek radīts kaut kas citu labā, esmu pārliecināts, ka visa pasaule sadodas rokās, lai to atbalstītu. Patiešām, Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir lieliska iespēja skaļi izteikt savas domas. Tas savukārt rada nenovērtējamu ietekmi globālā mērogā”.

Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs uzsver: "Esam lepni un gandarīti, ka nu jau trešo gadu pēc kārtas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas fināla uzvarētāji sasniedz lieliskus rezultātus arī starptautiskā vidē un tiek iekļauti šajā prestižajā topā. Vēlam BirgerMind vērtīgu pieredzi un veiksmi, lai iekļūtu starp labākajiem un pārstāvētu Latviju Rijādā, Saūda Arābijā”.

Kopš starptautiskā konkursa pirmssākumiem 2019. gadā, Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir piesaistījis vairāk nekā 430 000 reģistrāciju dalībai no 200 valstīm. Kopējais balvu fonds šo gadu laikā sastāda vairāk nekā 4 miljonus ASV dolāru naudas balvās, kā arī vērtīgu atbalstu un pakalpojumus uzņēmumiem aptuveni 266 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir Swedbank kopā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un jaunuzņēmumu asociāciju Startin.LV, kas vienlaikus bija nacionālā fināla žūrijas locekļi, no 5 finālistiem izvirzot tieši BirgerMind dalībai globālajā atlasē.

  • Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā, kas paver arī unikālas tiesības jau trešo reizi organizēt Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup, EWC) finālu Latvijā. Kopš 2019. gada Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir kļuvis par vienu no lielākajiem un daudzveidīgākajiem šāda veida jaunuzņēmumu konkursiem un atbalsta programmām, kurā piedalās vairāk nekā 400 000 uzņēmēju no vairāk nekā 200 valstīm, vienlaikus piedāvājot uzvarētājiem iespaidīgu balvu fondu.