8. nov, 2021

Uzņēmēju pieredzes dienas 2021: vērtīgas diskusijas ikvienam

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros, kas šogad notiek vairāk nekā 180 pasaules valstīs, Latvijas uzņēmēji Uzņēmēju pieredzes dienās (nedēļā no 8.-12.novembrim) var apmainīties ar pieredzi sava biznesa attīstībai un biznesa kontaktu veidošanai. Līdzās uzņēmēju pieredzes apmaiņai, Swedbank nodrošina vairākas tiešraides diskusijas par uzņēmējiem aktuāliem tematiem.

Uzņēmēju pieredzes dienas notiek jau ceturto reizi pēc kārtas. Līdzīgi kā pērn, arī šogad pieredzes apmaiņa norisināsies virtuāli, uzņēmējiem savstarpēji daloties pieredzē par tādām tēmām kā izaicinājumi mazumtirdzniecībā, ilgtspēja, biznesa formas izvēle, digitālais mārketings, darbinieku piesaiste un labbūtība, nodokļu jautājumi un pieejamais atbalsts maziem uzņēmējiem.

Šī gada Uzņēmēju pieredzes dienām kopumā reģistrējušies teju 50 dalībnieki – kā, piemēram, Printful Latvia, Tele2, Latvijas Pasts, Rīgas starptautiskā lidosta, Pigu Latvija, Franklin Covey, Motival, airBaltic, Sakret, StrongPoint, Patentu valde, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), valsts attīstības finanšu institūcija ALTUM un daudzi citi, tostarp, arī no Latvijas reģionu pilsētām – Liepājas, Dobeles, Saldus, Jēkabpils, Kokneses, Ikšķiles.

Uzņēmēju pieredzes dienu digitālo pieteikšanās platformu www.pieredzesdienas.lv nodrošina Swedbank sadarbībā ar iniciatīvas partneriem — Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM.

Vērtīgas diskusijas ikvienam

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā (8.-12.novembris) un Uzņēmēju pieredzes dienu laikā Swedbank rīko vairākas tiešsaistes diskusijas par uzņēmējiem aktuāliem tematiem.  Diskusijas aicinām ikvienu skatīties Swedbank Latvia Facebook lapā vai Delfi.lv.

Aicinām atzīmēt savā kalendārā un pievienoties!

Pirmdiena

8. novembrī,

pl. 13.00

'Ilgtspēja – dzīvojam laikā, kurā jārīkojas'

 Diskusijas dalībnieki:

  • Jānis Vība, "Virši" valdes priekšsēdētājs
  • Reinis Bērziņš, "Altum" valdes priekšsēdētājs
  • Jānis Garančs, "Aloja Starkelsen" ģenerāldirektors

Diskusiju vadīs Adriāna Kauliņa, "Swedbank" Ilgtspējas attīstības vadītāja Latvijā.

Diskusijā meklēsim atbildes, kādi ir būtiskākie iemesli, lai Latvijas uzņēmēji domātu par sava uzņēmuma ilgtspējīgu darbību un ietekmi uz vidi, kā arī uzzināsim uzņēmumu “Virši” un “Aloja Starkelsen” pieredzes stāstus par ilgtspējas ieviešanu savā ikdienas darbībā.

Trešdiena

10.novembrī,

 pl. 13.00

'Biznesa tehnoloģijas un e-komercija – ko gaidīt nākotnē?'

Diskusijā ar savu pieredzi dalīsies:

  • Jānis Palkavnieks, "Draugiem Group" runasvīrs
  • Māris Avotiņš, "Fiqsy" vadītājs un līdzīpašnieks
  • Jānis Lielpēteris, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras politikas daļas direktora vietnieks

Diskusiju vadīs Jānis Krops, "Swedbank" mediju attiecību vadītājs.

Mūsdienās un arī pandēmijas ietekmē esam jau pieraduši, ka preces un pakalpojumi ir viena klikšķa attālumā, pateicoties tieši jaunākajām tehnoloģijām. Nav noslēpums, ka pandēmijas ietekmē e-komercija piedzīvojusi savu uzvaras gājienu, sasniedzot izaugsmes līmeni, kas nebija paredzēts piecgades plānos. Kādas tendences gaidīt jau tuvākajā nākotnē?

Ceturtdiena

11. novembrī,

pl. 13.00

'Latvijas uzņēmēju gēns – iedvesmas stāsti'

Diskusijas dalībnieki:

  • Kaspars Rožkalns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors
  • Andris Rubīns, reklāmas aģentūras “NORD DDB Riga” partneris, Latvijas Eksportētāju Asociācijas “The Red Jackets” valdes loceklis
  • Kaspars Mežapuķe, SIA “Virte tehnoloģijas” valdes loceklis

Diskusiju vadīs Lolita Stašāne, Swedbank Komunikācijas un ilgtspējas pārvaldes vadītāja

Mūsu uzņēmumi ir ļoti dažādi, tomēr visi veido Latvijas ekonomikas asinsriti, tieši tāpēc patriotiskajā nedēļā aicinām uz diskusiju par Latvijas uzņēmēju gēnu – kādas īpašības un prasmes ir mūsu uzņēmēju stiprā puse un kas būtu kopīgiem spēkiem jāattīsta, lai Latvijas uzņēmumi spētu radīt pēc iespējas vairāk augstas pievienotās vērtības un globāli konkurētspējīgus produktus un pakalpojumus.  

Par Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu (Global Entrepreneurship Week)

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir starptautiska kustība, kuras laikā dažāda veida pasākumi notiek vairāk nekā 180 valstīs - to veido desmitiem tūkstošu pasākumu, aktivitāšu un konkursu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku izpētīt viņu kā uzņēmēju potenciālu, vienlaikus dibinot kontaktus un veicinot sadarbību. Tā tika uzsākta 2008.gadā ar nacionālajām kampaņām 77 valstīs un ir paplašinājusies līdz aptuveni 10 miljonu dalībnieku iesaistei. 2021.gadā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas tēmas ir: ekosistēma, izglītība, iekļaušana un politika. Latvijā šogad Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu jau otro gadu pēc kārtas rīko Swedbank. Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.gew.co un sekojiet @unleashingideas vietnē Twitter.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?