15. mai, 2024

Apranga – pārliecinoši pierādījumi

Piedāvājam iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem par Baltijas biržās kotētajām akciju sabiedrībām.

  • EBITDA pieaug par 4% gada griezumā līdz 6,4 milj. EUR, precīzi atbilstot mūsu prognozēm
  • Bruto ienesīguma pasliktināšanās – tikai kritums no paaugstināta līmeņa
  • Paliek spēkā 3,0 EUR mērķa cena un neitrāls ieteikums

Atbilstoši prognozēm

1. ceturksnī Apranga veikalu pārdošanas apjomi pieauga par 11,9% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, sasniedzot 61,2 milj. EUR, ko sekmēja spēcīga izpārdošanas akcija februārī un samērā normālie laikapstākļi. Vienlaikus Grupas bruto peļņa samazinājās par 0,7 procentpunktiem gadā līdz 41,6%, turpinot iepriekšējā ceturkšņa negatīvo tendenci (-1,7 procentpunkti), ko galvenokārt ietekmēja aktīvāki pārdošanas veicināšanas pasākumi šajā periodā. Līdz ar to EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) pieauga vien par 4%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, līdz 6,4 milj. EUR, savukārt neto peļņa saruka par 8,8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, līdz 1,1 milj. EUR, abiem šiem rādītājiem precīzi atbilstot mūsu prognozēm.

Daudzsološas perspektīvas

Uzskatām, ka bruto ienesīguma pasliktināšanās 1. ceturksnī bija vienīgi samazinājums no salīdzinoši augstā līmeņa un ka perspektīvas joprojām ir daudzsološas. Pierādījumu tam saskatām Apranga galvenā partnera Inditex spēcīgajā bruto ienesīgumā, kas paredz stabilu bruto peļņas maržu (+/- 50 bāzes punkti) 2024. gadā salīdzinājumā ar milzīgo 57,8% maržu 2023. gadā jeb augstāko rādītāju kopš 2015. finanšu gada. Visbeidzot, mūsuprāt, pastāvīga makroekonomiskās situācijas uzlabošanās radīs labvēlīgus virzītājspēkus. Plašākai informācijai skat. 3.–4. lpp.

Augsts dividenžu ienesīgums

Palielinām 2024. gada prognozējamos pārdošanas apjomus par 2% līdz 280 milj. EUR, kas nozīmē aptuveni 4% pieaugumu salīdzinājumā ar 2023. gadu. Mūsu prognoze par 2024. gada pārdošanas apjomiem ir tikai 3% zemāka par Grupas plānoto apmēru, kas ir 289 milj. EUR (bez PVN). Vienlaikus saglabājam 2024. gada prognozējamo EBITDA 40 milj. EUR apmērā un neto peļņu – 16 milj. EUR apmērā. Saglabājam savu mērķa cenu 3,0 EUR līmenī, līdz ar to Apranga novērtējums atbilst 2024. gada prognozējamajam EBITDA rādītājam 5,2x apmērā un P/E koeficientam 10,2x apmērā, kas atbilst attiecīgajiem pēdējo septiņu gadu vidējiem rādītājiem 5,2x un 12,3x. Paturam spēkā neitrālu ieteikumu. Tajā pašā laikā vēršam uzmanību uz augsto 2023. gada dividenžu ienesīgumu aptuveni 8% apmērā (0,24 EUR par akciju).

Iepazīstieties ar sīkāku informāciju par šo rekomendāciju:

Ar visiem  jaunākajiem pētījumiem par Baltijas biržās kotētajām akciju sabiedrībām varat iepazīties Swedbank internetbankas sadaļā ”Ziņas un analīze” šeit: Baltijas akciju analīze - Swedbank