Kā sasniegt Jaunā gada mērķus - podkāsts Tērējam gudri

"Tērējam Gudri" ir Swedbank podkāsts. Tajā apskatām svarīgas tēmas, kas ikvienam palīdzēs tērēt gudrāk, pelnīt labāk un maziem solīšiem doties uz ilgtspējīgu nākotni.

Kā sasniegt mērķus ir mūžsens un tai pat laikā vienmēr aktuāls jautājums.

Īpaši gada beigās, kad izvērtējam aizvadīto gadu un apņemamies atkal veselīgāk dzīvot, iemācīties kaut ko jaunu, vairāk laika veltīt ģimenei, veidot uzkrājumus. 

Mēs jau zinām, kas ir pareizi, piemēram, personīgo finanšu kontekstā – atvērt uzkrājumu kontu, regulāri papildināt, bet tomēr joprojām ar rīcību ir grūtības.

Kas mūs kavē iet uz nospraustajiem mērķiem?

Kādus trikus izmantot, lai savas apņemšanās - mazāk tērēt un vairāk uzkrāt - pārvērstu rīcībā jeb kā no nodoma nonākt pie rīcības? Ļausim, lai eksperti mums iedod labus padomus, kā mūsu nākošā gada apņemšanās sekmīgi īstenot.

"Tērējam gudri" podkāsta epizodē piedalās:

  • Vineta Silkāne, Vidzemes augstskolas pētniece, psiholoģijas doktore
  • Andris Saulītis, sociologs, ar Fulbraita stipendijas atbalstu studējis The New School universitātē Ņujorkā, šobrīd ir doktorants Eiropas Universitātes institūtā Itālijā un pētnieks Rīgas Stradiņa universitātē sociālantropoloģijas maģistra studiju programmā un pēta uzvedības ekonomikas procesus.

Noklausies trešo epizodi un iesaisties diskusijā arī "Tērējam Gudri" Facebook grupā, kur jau vairāk nekā 7000 dalībnieku ik dienas pārspriež visu par un ap naudas lietām. 

 

 


Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?