Mēneša OCTA polise – ērts un izdevīgs risinājums ikviena auto īpašniekam

No šī gada 1. jūlija OCTA polisi var iegādāties arī uz vienu mēnesi.

Iespējams daudziem uzreiz rodas jautājums, vai apdrošināt auto katru mēnesi būs ērti un daļa transportlīdzekļu īpašnieku pēc šī viena mēneša neaizmirsīs par jauna līguma noslēgšanu?

Aptauju dati rāda, ka liela daļa autovadītāju vismaz vienreiz ir saskarusies ar situāciju, kad laikus aizmirsuši apdrošināt savu spēkratu. Šāda nepatīkama atklāsme ir bijusi gan vienkārši dodoties ceļā, gan situācijās, kad spēkrats jau iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, kā arī  Ceļu policijas pārbaudes laikā.

Lai šādās situācijās nenonāktu, Swedbank piedāvā noslēgt vienošanos par OCTA apdrošināšanu, kuras pamatā ir  viena mēneša polise, kas katru mēnesi tiks automātiski atjaunota, un arī maksājums katru mēnesi noteiktā datumā notiks automātiski.

Tādējādi auto īpašniekam ne par ko nav jāraizējas – ne jaunas polises noslēgšanu, ne maksājumu laicīgu veikšanu.

Novērtē iespēju izlīdzināt maksājumu gada garumā

Iespēju maksāt par OCTA apdrošināšanu reizi mēnesī, izlīdzinot maksājumu gada garumā, novērtētu 44% auto īpašnieku, liecina Swedbank veiktā aptauja1. Taču lielākā daļa jeb 70% autovadītāju uzskata, ka izdevīgāko cenu par OCTA polisi var saņemt vien tad, ja auto tiek apdrošināts uz gadu. Vēsturiski šāda prakse bija teju visiem apdrošinātājiem un dažkārt tā saglabājusies arī šobrīd, taču ir arī izņēmumi.

  • Piemēram, apdrošināšanas iegāde uz mēnesi Swedbank nesadārdzina apdrošināšanas gada izmaksas.

Savukārt automātiskais maksājums par apdrošināšanu ļauj neraizēties par to, ka polises darbība kādā brīdī tiks pārtraukta, jo nebūs laicīgi veikta apmaksa. Ilgtermiņa finanšu plānošanas ziņā šis noteikti ir izdevīgs risinājums.

Tāpat viena mēneša OCTA polises noteikti būs izdevīgas arī to auto īpašniekiem, kas savu spēkratu izvizina vien retu reizi. Piemēram, ja vairāku auto īpašniekam viens no spēkratiem ir kabriolets, ar ko izbrauc tikai siltās vasarās, tad, protams, iegādāties apdrošināšanu uz faktisko auto lietošanas laiku, būs daudz izdevīgāk. Tāpat tas attiecas uz vēsturiskajiem automobiļiem, kā arī motociklu īpašniekiem, kuriem sezonas sākumā ir grūti paredzēt, cik ilgi faktiski piedalīsies ceļu satiksmē.

* Pētījums par OCTA polišu noslēgšanu veikts š.g. augustā, aptaujājot 2745 auto īpašniekus visā Latvijā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?