Tēmas Tēmas

Tēmas

Apdrošināšana palīdz negaidītās dzīves situācijās, taču dažkārt notiek arī tādi dzīves pavērsieni, kad apdrošināšanas pieteikumā jāraksta pavisam kuriozi gadījumi.

Swedbank Mājokļa apdrošināšanas produktu līnijas vadītāja Linda Rostoka par priekšdarbiem, kas veicami, lai apdrošināšana būtu atbalsts arī neparedzamu dabas stihiju gadījumā.

Nupat visi atzīmējām pirmo adventi, kad mājas rotā adventes vainagi, svecīšu liesmiņas un lampiņu virtenes, taču svētku gaidīšanas laikā nevajadzētu aizmirst par drošību.

Ko ir vērts apdrošināt, ja uzņemies lielākas kredītsaistības? Par to šajā podkāsta epizodē runāsim ar Swedbank apdrošināšanas jomas ekspertēm Lindu Rostoku un Lanu Ratnieci.

Nereti šķiet, ka esam saimnieki tikai sava dzīvokļa telpās, taču svarīgi atcerēties, ka līdz ar dzīvokli esam atbildīgi arī par nama koplietošanas telpām.

Lai gan savu ikdienu cenšamies pavadīt droši un bez pārgalvībām, ikviens no mums var sastapties ar negaidītām dzīves situācijām, kad nākas piedzīvot arī finansiālus zaudējumus.

Mājokļa būvniecība ir izaicinošs process ikvienam, taču nereti arī būvniecības procesā mūs var piemeklēt neparedzētas likstas.

Kvalitatīvu saules paneļu vidējais lietošanas termiņš var sasniegt pat 25 gadus, tāpēc vērtīgi jau laikus nodrošināties pret neplānotām to remonta vai to nomaiņas izmaksām.

Ceri uz labāko, gatavojies sliktākajam! Šī senā dzīves gudrība ir būtiskas finansiālās drošības jomas – apdrošināšanas – mugurkauls un asinsrite.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie