4. okt, 2023

SIA “Metkon” ieguldījis 1,1 miljonu eiro jaunā ražošanas iekārtā

Metālapstrādes uzņēmums SIA “Metkon” ar Swedbank un ALTUM atbalstu ir iegādājies jaunas ražošanas iekārtas 1,1 miljonu eiro vērtībā.

Kombinētās lāzergriešanas un koordinātu izciršanas iekārta iegādāta ALTUM Energoefektivitātes programmas ietvaros un ir jaudīgāka, precīzāka un energoefektīvāka.

Kā uzsver uzņēmuma vadītājs Mihails Benderskis, projekta īstenošanas rezultātā tiks samazināts enerģijas gada patēriņš par 140,24 MWh, kā arī nodrošināts siltumnīcefekta gāzu samazinājums 6,11 CO2 ekvivalenta tonnu apmērā.

SIA “Metkon” nodrošina pilnu metālapstrādes pakalpojumu kompleksu – no projekta izstrādes līdz tā izgatavošanai, piedāvājot metāla lāzergriešanu, lokšņu metāla liekšanu, perforāciju, virpošanu, frēzēšanu un pulverkrāsošanu. Savu produkciju uzņēmums piedāvā uzņēmumiem mašīnbūves, celtniecības un tirdzniecības nozarēs. Starp SIA “Metkon” klientiem ir gan vietējie uzņēmumi, gan ES.

Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums norāda, “Uzņēmums “Metkon” veiksmīgi darbojas nu jau teju 30 gadus un šajā laikā spējis nodrošināt gan stabilu klientu bāzi, gan dinamisku attīstību. Izmantojot finansējuma un atbalsta programmas sniegtās iespējas, uzņēmums veiksmīgi ieviesis energoefektivitātes pasākumus, nomainot esošās iekārtas pret ievērojami modernākām tehnoloģijām, kas nodrošinās ievērojamu siltumnīcefekta gāzu samazinājumu, kas līdzvērtīgs 305 koku piesaistītajam CO2 gada garumā”.

SIA “Metkon” ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 1996. gadā. 2019. gadā uzņēmums iegādājies ražošanas telpas, veicot būtiskus ieguldījumus uzņēmuma tālākā attīstībā.

Nauda biznesa izaugsmei

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?