Kādas ir studentu iecienītākās vietas Rīgā?

Studentu dzīve noteikti atšķiras no tās, ko saucam par “pieaugušo ikdienu”. Teorētiski ir nedaudz lielāka rīcības brīvība, bet vienlaikus ierobežojošāki finanšu resursi.

Tāpēc studentiem vienmēr ir savas iecienītākās vietas, ko viņi labprāt apmeklē, lai varētu vienlaikus atļauties vairāk, tai pat laikā, maksājot mazāk jeb citiem vārdiem – gudrāk apietos ar to naudas apjomu, kas viņiem ir pieejams. Lai noskaidrotu, kuras ir studentu iecienītākās vietas Rīgā, kur šobrīd pulcējas lielākais studentu skaits Latvijā, aptaujājām dažādu universitāšu studentus. Lūk viņu ieteikumi.

Kur paēst?

Viena no studentu iecienītākajām satikšanās vietām noteikti ir Ezītis Miglā. Šī kafejnīcu ķēde ir plaši pārstāvēta ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā, un studenti atzinīgi vērtē iespējas šeit saņemt arī atlaides, uzrādot Swedbank ISIC karti. Tāpat vairāki studenti norāda, ka izmanto atlaides Hesburger, jo šīs ēdināšanas vietas bieži ir tuvu universitātēm un steidzīgajā ikdienā nereti gadās paķert pa kādam burgeram. Tāpat iecienīta satikšanās vieta ar draugiem studentiem ir franču maiznīca Cadets de Gascogne.

Savukārt domājot par iecienītām vietām Rīgas centrā, Latvijas Universitātes medicīnas studente Paula Birzniece iesaka: “Bieži vien, kad jādomā ar draugiem, kur doties ēst, lai arī kā gribētos mēģināt ko jaunu, nonākam beigās pie viena un tā paša - un tā ir Mañana. Absolūts favorīts gan steidzīgām darba dienas pusdienām, gan sestdienas lēnām vakariņām ar pāris kokčikiem. Bet labākās kartupeļu pankūkas, manuprāt, ir Burgā.”

Miera osta studijām vai atelpai

Kā stāsta Kristiāna, Latvijas Kultūras akadēmijas studente “Ezīša Kofīšops” Rīgas centrā ir ļoti forša vieta, lai mācītos vai pastrādātu. Savukārt Paula Birzniece stāsta, ka viņa pēdējā laikā ir iecienījusi Miera ielas Kalves Coffee shop, īpaši šajā siltajā septembrī, kā arī Rocket Bean, ja negribas mācīties mājās. “Tur vienmēr tik forši! Cilvēki sēž ar datoriem, kāds strādā, kāds mācās. Tāda vienojoša, motivējoša sajūta un garšīga kafija”.

Kur pastaigāties?

Rīgā noteikti ir plašas iespējas pavadīt laiku arī ārā, kas pat ir ieteicams breinstormiem ar studiju biedriem par kādu grupu darbu, vai vienkārši kā satikšanās vieta ar draugiem. Te liela daļa studentu atzīmē, ka primāri prātā nāk Ziedoņdārzs. Arī Paula Birzniece to min kā vienu no mīļākajām vietām, jo vasarā tas vibrē no aktīviem cilvēkiem, bērnu smiekliem, piknikiem un suņiem, kas devušies pastaigās ar saimniekiem. “Tā ir arī forša ieta, kur sniegotā laikā baudīt ziemas skaistumu,” viņa atzīmē. Tāpat daudzi min arī Spīķeru krastmalas promenādi, kas gan šobrīd dēļ būvdarbiem pagaidām nav ērti pieejama, Esplanādes apkārtne un skvēriņi, kas ir tuvumā konkrētajām universitātēm.

Kur iepirkt studijām nepieciešamo?

Kristiāna stāsta ka ar saviem studiju biedriem iet tikai uz Jānis Roze grāmatnīcu, jo tur ar Swedbank ISIC karti ir atlaide visam. Arī Paulai tā ir tuvākā grāmatnīca, kur doties, un kā viņa saka, tur var iesprūst uz stundām, pētot jaunākās grāmatas, pat ja ieskrien tikai pēc pildspalvas. Savukārt pēc viņas novērojumiem, plašāks ārzemju literatūras klāsts būs meklējams grāmatnīcā Globuss pie Galerija Centrs. Tāpat vairāki studenti min CopyPro, jo arī tur studentiem ir pieejamas īpašas atlaides.

Ko darīt piektdienas vakarā?

Uz šo jautājumu vienbalsīgas atbildes nav, jo tas esot atkarīgs no noskaņojuma un kopējajām interesēm. Kādam patīk vairāk pavadīt laiku mājās, skatoties filmas vai seriālus, kāds labprāt dodas ārpus mājas. Taču visi kā viens norāda Apollo kino, jo tieši tur studentiem ar Swedbank ISIC karti ir 50% atlaide, tiesa ne piektdienās, bet gan ceturtdienās.

Savukārt par izejamajām vietām, tad Paula Birzniece iesaka sekojošo: “Ja jāpaklačojas ar draudzenēm, tad tas būs Zefīrs vai Tallinas pagalms ar draugiem. Tāpat šovasar iepatikās arī atmosfēra klusajā centrā, piemēram, Space Falafel - garšīgs ēdiens un lieliska atmosfēra sēžot pie āra galdiņa. Tur man ir tā sajūta, kad gribas teikt: “kā ārzemēs!”.

  • Vairāk par vietām, kur iespējams saņemt atlaides ar Swedbank ISIC karti, uzzini šeit.