Podkāstā Mājokļu sarunas: Kas šogad sagaidāms jauno projektu tirgū?

Šajā epizodē kopā ar Swedbank eksperti Mariku Tomu, kura ikdienā seko jauno projektu attīstībai, pārrunāsim jauno projektu dzīvokļu tendences - ko un kur šobrīd var iegādāties, ja esi savas dzīvesvietas meklējumos.

Daudzas jaunās ģimenes un speciālisti pēdējā laikā dod priekšroku dzīvokļu iegādei tā saucamajos jaunajos projektos. Tam ir vairāki iemesli – to plānojums, inženiertehniskie risinājumi, atrašanās vieta, arī emocionālais faktors – iespēja būt pirmajam šī īpašuma saimniekam. Taču pēdējo gadu laikā viens no noteicošajiem aspektiem ir šo mājokļu energoefektivitāte. Jo, lai arī dzīvokļa iegāde jaunajā projektā ir dārgāka nekā sērijveida ēkās, to uzturēšanas izmaksas ir daudzkārt mazākas.

  • Kāda kopumā šobrīd ir situācija tirgū ar jauno projektu pieejamību?
  • Kādas šobrīd ir kvadrātmetra cenas energoefektīvos dzīvokļos jaunajos projektos? Vai ir pamats cerēt, ka tās šogad varētu samazināties?
  • Cik ātri tiek rezervēti dzīvokļi jaunajos projektos, kas pat vēl nav uzbūvēti? Kā praktiski notiek rezervēšana?
  • Kam vēl jāpievērš uzmanība, meklējot dzīvokli jaunajā projektā?

Klausies sarunu un saņem atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Spotify vai Youtube!

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, Swedbank Mājokļu sarunu podkāsta epizodēs meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. Aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?