Podkāstā Mājokļu sarunas: Ar ko šogad jārēķinās, būvējot māju?

Kopā ar Swedbank būvekspertu Gati Pūcīti pārrunāsim šī brīža būvniecības tendences un dalīsimies mājokļu būvnieku pieredzē balstītās atziņās.

Ikviens, kurš reiz ir uzbūvējis savu privātmāju, zina, cik patiesībā sarežģīts un laikietilpīgs ir šis process. Taču tas neattur un neatturēs tos, kuri savu ikdienas dzīvi redz privātmājā, nevis dzīvoklī. Nav viena zelta standarta, kā visveiksmīgāk uzbūvēt savu māju, jo, cik cilvēku, tik dažādu mājokļu projektu. Taču dažas mācības ir kopējas visiem.

  • Kā mainījušās būvniecības izmaksas? Ar kādām cenām šobrīd jārēķinās?
  • Kāda tipa ēkas šobrīd būvē visbiežāk un kādi ir aktuālākie inženiertehniskie risinājumi?
  • Kādām apkures sistēmām tiek dota priekšroka?
  • Cik pieejami ir būvmateriāli un meistari?
  • Kāda šobrīd kopumā ir būvniecības aktivitāte Rīgā, Pierīgā un ārpus tās?

Klausies sarunu un saņem atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Spotify vai Youtube!

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, Swedbank Mājokļu sarunu podkāsta epizodēs meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. Aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.