Podkāstā Mājokļu sarunas: Cik ilgi vēl kāps EURIBOR likmes?

Šoreiz kopā ar Erlandu Krongornu, Latvijas Bankas monetārās politikas pārvaldes vecāko ekonomistu, pārrunāsim kredītņēmējiem ļoti aktuālu tēmu - Euribor likmju celšanas iemeslus un prognozes.

Ilgus gadus iedzīvotāji bija pieraduši aizņemties naudu par salīdzinoši zemiem procentiem, jo Euribor likme bija 0% jeb tādas faktiski nebija. Taču ikvienā kredītlīgumā ir atruna, ka šīs likmes var mainīties ik pēc 3, 6 vai 12 mēnešiem. Nu tās kādu laiku turpina kāpt, un tas iedzīvotājus ar esošām kredītsaistībām dara bažīgus, bet citus, kas vēl tikai plānoja aizņemties - piesardzīgus. 

15.decembrī Eiropas Centrālā banka atkal cēla procentu likmes un ziņoja, ka tās varētu turpināt pieaugt. Vai ir kādas aplēses, kad ši kāpums varētu apstāties? Un vai šobrīd ir īstais laiks uzņemties jaunas kredītsaistības? 

Klausies sarunu un saņem atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Spotify vai Youtube!

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, Swedbank Mājokļu sarunu podkāsta epizodēs meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. Aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

*Saruna ierakstīta 19. decembrī. 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?