Kur apģērbu un skolas preces nopirkt lētāk?

Mācību gads parasti nāk ar papildus izdevumiem. Jāsarūpē gan jaunas pildspalvas un zīmuļi, gan kurpes sākušas spiest un dažkārt nepieciešamas arī pārmaiņas bērnistabā!

Kancelejas preces, somas un penāļi

Visizdevīgākais iepirkšanās laiks ir augusts, jo gan grāmatveikali, gan kancelejas preču veikali šajā mēnesī vilina pie sevis ar īpaši izdevīgiem atlaižu piedāvājumu līdz pat 50 %. Taču vienmēr jāpievērš uzmanība, vai atlaides tiek piedāvātas visam vai tikai konkrētām precēm vai preču grupām – visai bieži milzīgos atlaižu piedāvājumos sīkiem burtiņiem ir norādīti kādi ierobežojumi. Tomēr pilnīgi visu nopirkt augustā tāpat reti, kad iespējams. Vecāku sapulcē, kas parasti tiek rīkotas septembrī, uzrodas vēl papildus saraksts un tad visizdevīgāk ir lūkoties zināmo zīmolu internetveikalos, kas nereti piedāvā automātisku atlaidi (parasti vismaz 10%) par to, ka pasūtījums tiek veikts internetveikalā. Turklāt teju visos grāmatveikalos septembrī ir rindas!

Populārākie kancelejas preču internetveikali: http://www.freko.lv/, https://www.janisroze.lv/, https://www.officeday.lv/Skolas-preces/.

Populārākie apģērbu un aksesuāru veikali

Ļoti līdzīga situācija ir ar apģērbu un apaviem, ko visizdevīgāk pirkt sezonas izpārdošanas laikā. Vasarā izpārdošanas laiks ir jūlijs, bet rudens sezonas izpārdošana parasti iekrīt oktobra beigās. Ja iepriekšējā sezona izpārdošana nokavēta, bet līdz nākamajai gaidīt nevar, atkal jālūkojas internetveikalu virzienā. Turklāt, pateicoties internetam, preces var pasūtīt ne tikai Latvijas internetveikalos, kur atlaides ir salīdzinoši mazākas, bet arī Anglijas, Ķīnas un citos superveikalos, kur preces var atrast lētāk, taču ļoti svarīgi pievērst uzmanību piegādes cenai, kas pirkuma kopējo grozu mēdz sadārdzināt no dažiem līdz par desmit un vairāk eiro. Tāpēc, pasūtot preces no ārvalstīm, ir izdevīgi samesties ar vēl kādu pircēju mammu forumos un domubiedru grupās.

Bet lielajos iepirkšanās portālos aliexpress.com, e-bay.com, amazon.com daudz precēm piegāde ir pilnīgi bez maksas (meklē norādi: Free shipping), jāaiziet tikai līdz tuvākajai pasta nodaļai, uz kuru piegādā preci. Tiesa gan, tad jārēķinās ar samērā ilgu gaidīšanas laiku no divām nedēļām līdz diviem mēnešiem.

Populārākie iepirkšanās internetveikali:

Ķīnā bāzēts eBay ekvivalents, taču ņemot vērā to, ka arī eBay piedāvā preces no Ķīnas, pieejamo preču klāsts pārklājas. Šeit var iegādāties pa lēto gan apģērbus un aksesuārus, gan lietas mājai, dārzam, automašīnai, arī sadzīves tehniku. Īpaši izdevīgi pirkt mobilo telefonu un datoru aksesuārus – tas pats telefonmaciņš, kas Latvijā izmaksā padsmit un vairāk eiro, te atrodams par pāris eiro. Jārēķinās gan, ka ne visas piedāvātās preces ir oriģināli un to kvalitāte ļoti atšķiras, tāpēc lasi atsauksmes!

Tāpat šeit vienu un to pašu preci var piedāvāt dažādi izplatītāji. Drošāk izvēlēties, nevis tos ražotājus, kas piedāvā zemāku cenu, bet gan tos, par kuriem ir atsauksmes.

Lielbritānijas sporta preču lielveikals, kas piedāvā vadošo sporta apģērbu un aksesuāru zīmolu preces ar ļoti labām atlaidēm. Veikals atrodams arī vairākos Latvijas tirdzniecības centros, tiesa gan – te preces ir par dažiem eiro dārgākas kā internetveikalā. Tāpēc, ja pirkumu grozs ir paliels, pasūtījums internetveiklā joprojām var būt izdevīgāks, neraugoties uz piegādes maksu. Tomēr pirms tam būtu vērts apmeklēt veikalu un novērtēt konkrētā ražotāja izmērus, jo, piemēram, Nike 43. izmēra apavi var būt mazāki par Adidas 43. izmēra apaviem.
Tāpat jāņem vērā, ka izmēru tabulas atšķiras gan dažādās valstīs, gan dažādiem ražotājiem, tāpēc noteikti ieskaties izmēru tabulā, kas ievietota konkrētajā internetveikalā. Arī tad, ja preces izmērā norādīts bērna vecums, mēs labi zinām, ka bērni ir atšķirīgi, tāpēc drošāk, ja precei būs arī atsauksmes no cilvēkiem, kas preci jau saņēmuši un izmēģinājuši un nu dalās pieredzē gan par preces kvalitāti, gan arī izmēra atbilstību.

Zīmola George apģērbu internetveikals un, kā izrādās, šim zīmolam ir arī mājas  preču līnija – tekstils, kūku formas, pannas, trauki. Šī zīmola precēm ir ļoti draudzīgas cenas skolas apģērbam, vien par dažiem eiro var nopirkt stilīgus skolas svārkus, bikses, sarafānus un žaketes. Un noteikti ieskaties sadaļā: Izpārdošana. Tikai neaizmirsti pārvērts Lielbritānijas mārciņu eiro! Par piegādi gan būs jāmaksā un liela izmēra preces, piemēram, dārza mēbeles uz Latviju nevar pasūtīt.

Populāro, ērto un bērnu iecienīto apavu mājaslapa, kurā pieejams arī internetveikals. Trāpot uz atlaidēm, šeit oriģinālos apavus iespējams iegādāties līdz 70% lētāk kā Latvijā. Tiesa gan, būs jāmaksā par piegādi, tāpēc ir izdevīgi pasūtījumu veikt kopā ar draugiem, kolēģiem vai domubiedru grupas biedriem. Cenas jāpārrēķina no dolāriem eiro.

Pasaules vadošo bērnu preču zīmolu ražotās preces – apģērbs, autokrēsliņi, rotaļlietas, drošības aksesuāri. Lai arī par piegādi ir jāmaksā (piegāde: 5-8 dienu laikā), cenas starpība parasti vienalga ļauj ietaupīt.

Bērnu mēbeles internetā

Ja pārmaiņas paredzētas arī bērnistabā, ir grūti atrast praktiskākas un lētākas mēbeles kā IKEA. Turklāt viens no lielākajiem plusiem – mēbeles ir tik viegli saskrūvējamas, ka tas ir pa spēkam pat mammai vai skolas vecuma bērnam. Bet, kamēr IKEA mēbeļu veikals Latvijā vēl tikai tiek būvēts, var izmantot vietējo internetveikalu pakalpojumus, kas darbojas kā starpnieki – pieņemot vietējo iedzīvotāju pasūtījumus un atvedot šīs preces no Polijas. Cenas gan mēdz atšķirties, tāpēc visizdevīgāk ir vienā no šiem veikaliem izvēlēties preci un tad ievadīt salidizni.lv, kas automātiski piemeklēs, kurā no šiem internetveikaliem prece pieejama par izdevīgāko cenu.

Latvijas internetveikali, kas izplata IKEA mēbeles: mebstore.lv, furni.lv, irideja.lv, lietasmajai.lv.

Jaunas un lietotas preces – andelemandele.lv, domubiedru grupas un sludinājumu portāli

Visu augstāk minēto var iegādāties arī pirkšanas un pārdošanas portālos, kā arī sociālo tīklu domubiedru grupās. Gan lietotā versijā, gan arī pilnīgi jaunas preces, jo dažkārt internetveikalā pasūtītais izmērs izrādījies mazliet par lielu, citkārt – par šauru. Tā ir laba iespēja realizēt vai pret saldumiem iemainīt arī savu bērnu vecās skolas somas, grāmatas, drēbes un redeļu gultiņu, kad bērnam tā kļuvusi par īsu.

Turklāt sociālajos tīklos iespējams izveidot slēgtu grupu tieši tavas pilsētas vai novada vecākiem, kas krietni atvieglo preču apmaiņu.

Ja biedē, vai var uzticēties svešam cilvēkam otrā Latvijas malā un preces kvalitātei, tad, jāteic, ka preces kvalitāte tiešām mēdz būt atšķirīga, jo vienam “mazlietots” nozīmē – uzvilkts pāris reizes, citam – var vēl nēsāt. Taču par pašām pārdevējām gan iespējams atrast atsauksmes.

Zināšanai!

Daudzos internetveikalos ir iespēja reģistrēties un regulāri saņemt īpašos atlaižu piedāvājumus, dažkārt ar atlaidēm līdz pat 80%. Nudien izdevīgi! Taču tieši tāpat kā parasto veikalu akcijās, ļoti rūpīgi izvērtē, vai tev tiešam šī prece ir vajadzīga?

Svarīgi!

Pirms iepirkšanās būtu jāpārliecinās vai esi nokļuvis tajā interneta veikalā, kurā plānojāt – pārbaudiet vai brīdī, kad esat tuvu savas kartes numura ievadīšanai, portāla adrese palikusi nemainīga, ir drošs savienojums un adreses joslā redzams https:// - burtiņš s ir ļoti svarīgs - tas ir apliecinājums, ka adrese strādā ar drošu komunikācijas protokolu un ir aizsargāta pret datu krāpniekiem.

Tāpat jāseko, lai uzreiz aiz šķērssvītras būtu pareizā internetveikala adrese: piemēram, https://www.furni.lv nevis: https://21.84.271.2/www.furni.lv.

Vēl ieteicams pirkumiem internetā var izmantot citu karti, nevis to, kurā glabājas alga vai uzkrājumi.

Papildus drošību garantē arī tas, ja internetveikals ir pievienojies MasterCard SecureCode vai Verified by Visa programmai, uz to norāda šo programmu logotipi internetveikala lapā. Programmas nodrošina, ka, veicot pirkumus tīmeklī, jūsu maksājumi tiek autorizēti divas reizes. Pēc kartes datu ievadīšanas tiek parādīts pirkuma kopsavilkums un personīgais identifikācijas ziņojums. Pēc tam klients tiek pārvirzīts uz internetbanku, kur pirkums jāapstiprina, ievadot savus internetbankas identifikācijas datus.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?