Mobilais telefons – labākais palīgs iepērkoties

Dodoties uz veikalu, drīkst aizmirst mājās maku, bet mobilo telefonu gan nē!

Palīdz nenopirkt lieku

Gandrīz katram ir pazīstama situācija, ka, izejot no veikala, pirkumu čeks izrādās krietni garāks, nekā plānots. Sena patiesība – pirkumu saraksts ir vienkāršs, bet efektīvs veids, kā nenovirzīties no kursa un nopirkt tikai to, kas nepieciešams. Tāpēc pirms došanās uz veikalu jāveic ledusskapja un pieliekamā revīzija, jāatzīmē produkti, kas būs nepieciešami. Agrāk tam noderēja iepirkumu saraksts uz papīra, bet mūsdienās ir pieejamas desmitiem mobilo aplikāciju, kas piedāvā gan ērtu saraksta izveidošanu, gan daudz citu iespēju.

Noderīgākās iespējas, ko piedāvā dažādas lietotnes:

Pirkumu saraksta izveidošana, sadalot to kategorijās. Dzērieni, miltu izstrādājumi, produkti, sadzīves ķīmija – ikviens var veidot savus sarakstus un tos papildināt, atklājot, ka kāds no produktiem izlietots vai tuvojas beigām.

Laba izvēle: Ourgroceries

Vairāku pirkumu sarakstu izveidošana. Šī funkcija var noderēt, lai segmentētu dažādas produktu kategorijas. Piemēram, atsevišķi atdalot ikdienas pārtikas produktus, sadzīves ķīmiju, higiēnas preces vai pat būvmateriālus un dārza preces, ja esat praktiskie latvieši.

Laba izvēle: Groceryiq

Dienas pirkumu saraksts. Ilgstoši un regulāri lietojot iepirkšanās saraksta lietotni, saraksts ar lietām, kuras derētu nopirkt var izaugt itin garš. Tomēr ne visu no tā vajag tūlīt un nekavējoties. Dienas pirkumu sarakstā var ērti apkopot lietas, kas jānopērk tieši tagad.

Laba izvēle: Shopkick

Dalīšanās ar iepirkumu sarakstiem. Tā ir ideāla funkcija ģimenēm ikdienā un draugu kompānijām, kas kopīgi svinēs Līgo svētkus. Izveidojiet savu iepirkšanās grupu. Ikviens no grupas dalībniekiem var papildināt iepirkumu sarakstu, bet, tiklīdz kāds no nepieciešamajiem produktiem nopirkts,  to atzīmēt, lai arī visi pārējie redz, kas tas vairs nav nepieciešams.

Laba izvēle: Wunderlist

Šīs, protams, nav vienīgās funkcijas un vienīgās lietotnes. Tāpēc ir vērts veltīt pusstundu laika, lai atrastu un izvēlētos sev piemērotāko, jo pēc tam šis laika ieguldījums atmaksāsies ar uzviju.

Turklāt jau pavisam drīz Swedbank klientiem būs iespēja mobilo telefonu izmantot arī maksājumiem veikalā. Citiem vārdiem, dodoties iepirkties, drīkst aizmirst mājās maku, bet ne telefonu.

Vēl viena iespēja, kā uzzināt interesantus iepirkšanās trikus un arī dalīties pieredzē par saviem atklājumiem, ir domubiedru grupa Tērē Gudri.

Iepirkšanās telefonā

Un, kā zināms, dažkārt telefons arī pats var būt veikala vietā. Piemēram, sadzīves tehnikas un elektronikas pirkumi internetā arī Latvijā šobrīd ir ikdiena. Cita lieta – pārtikas veikali. Produktu gribas apčamdīt, pasmaržot un, galu galā, redzēt, kā tas izskatās dzīvajā, tomēr arī šajā ziņā vērojama attīstība. Piedāvājums ir interesants, nopirkt iespējams praktiski visu, izņemot alkoholu un cigaretes. Interneta šopinga galvenās priekšrocības ir iespēja lēnām un apdomīgi izsvērt katra pirkuma nepieciešamību, laika ietaupījums un arī komforts, jo preces atved tieši līdz durvīm. Iepērkoties internetā, jūs allaž varat apskatīties, vai piens un maize ir nepieciešami vai bez tiem vēl var iztikt. Turklāt, ja ir pieslēgts Smart ID, jau atkal nav nepieciešams naudas maks, jo apmaksāt pirkumu var ar pāris kodu ievadīšanu.

Turklāt no septembra visiem Swedbank klientiem, kas lieto Android viedtālruņus un bezkontakta maksājumu kartes ir pieejami mobilie bezkontakta maksājumi. Tas nozīmē, ka arī veikalā viegli un ātri var norēķināties ar mobilo telefonu.

Noderīgas pārtikas internetveikalu adreses:
 

NUKO.lv – interneta lielveikals, kurā pieejams tas pats viss, kas jebkurā citā lielveikalā. Svaiga gaļa, piens, maize vai zobu pasta – salieciet grozā un tajā pašā vai nākamajā dienā saņemiet produktus. Veikals piedāvā bezmaksas piegādi visā Latvijā neatkarīgi no pirkuma summas.

Barbora.lv – bijusī e-Maxima, darbojas Rīgā un Rīgas rajonā. Minimālā pirkuma summa – 19,99 eiro, bet, ja grozā ir preces virs 49,99 eiro, pieejama bezmaksas piegāde. Ja summa mazāka, piegādes cena 1,99 eiro. Piegāde dienas vai nākamās dienas laikā. Preču klāsts identisks Maximas lielveikalos pieejamajam.

BIO.lv – bioloģiskas burciņas un paciņas no visas pasaules. Bezmaksas piegāde virs 30 eiro.

Tirgo.lv − produkti no zemnieku saimniecībām un ne tikai tām. Plaša izvēle, bet par piegādi jāvienojas atsevišķi ar katru pārdevēju.

Pievedums.lv – plaša produktu izvēle un bezmaksas piegāde nākamajā dienā.

Svaigi.lv – alternatīva tiešās pirkšanas kustībai, kas trīs reizes nedēļā piegādā pirkumus no Latvijas zemniekiem. Vienīgā atšķirība – pieejami gan bioloģisko lauksaimnieku produkti, gan bioloģisko nesertificētu zemnieku saimniecību labumi.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?