16. apr, 2018

Vairāk nekā 70 uzņēmumu piedalījās pirmajās Uzņēmēju pieredzes dienās

No 16. līdz 21. aprīlim pirmo reizi Latvijā notika Swedbank iniciētās Uzņēmēju pieredzes dienas, kurās piedalījās vairāk nekā 70 dažādu nozaru uzņēmumi visā Latvijā. Iniciatīvas mērķis ir mudināt uzņēmējus aktīvāk dalīties uzkrātajās zināšanās un pieredzē, lai veicinātu to izaugsmi, efektivitāti un labāku rezultātu sasniegšanu.

Aicinām noskatīties Uzņēmēju pieredzes dienu noslēguma diskusiju "Drosme būt veiksmīgam uzņēmējam", kura norisinājās  20.aprīlī,. To skatīties bija iespēja arī Facebook tiešraidē.

Diskusijā savās pārdomās un viedokļos dalījās:

  • Ieva Vīgante, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja
  • Aigars Ruņģis, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks
  • Ojārs Karčevskis, Astarte nafta valdes priekšsēdētājs
  • Jānis Palkavnieks, Draugiem Group runasvīrs
  • Oļegs Ņikitins, Teikums vadītājs

Uzņēmēju pieredzes dienu iniciatīvas ideja ir līdzīga karjeras izglītības programmas  “Ēnu diena” idejai.  Tikai šoreiz uz uzņēmumiem tika aicināti nevis skolēni, bet citi uzņēmēji. Projekta norises laikā uzņēmējiem ir iespēja savstarpēji satikties, lai cits citam pastāstītu, kādas pieejas un metodes biznesā strādā un kādas – ne, kā arī, no kādām kļūdām iespējams izvairīties, lai uzņēmums darbotos veiksmīgāk un pelnītu vairāk. Līdz šim uzņēmēju pārsvarā apmainījās ar pieredzi vienas nozares ietvaros vai satikās dažādās konferencēs un semināros, taču šī ir iespēja uzzināt ko vairāk par citu uzņēmumu ikdienu, veiksmēm un izaicinājumiem, satiekoties vienam pie otra un daloties savās pārdomās un redzējumā.

“Mūsu uzņēmuma dzīves ciklā īpaša vērtība bijusi citu uzņēmēju pieredze un ieteikumi. Tāpēc, ja vien mēs varam palīdzēt citiem nu jau ar savām zināšanām - ļoti labprāt to darīsim. Un, protams, joprojām turpinām vērīgi ieklausīties citu pieredzē."

"Esmu tik ļoti par to, lai, mēs, Latvijas uzņēmumi, lielie un mazie, spētu izstūrēt savus uzņēmumus, un esmu pārliecināta, ka šajā procesā svarīgs atslēgas vārds ir “sadarbība”, uzskata Taste CAPS!  valdes locekle Ilze Garanča.

 “Uzņēmēju pieredzes dienu ietvaros mēs aicinām ambiciozus uzņēmējus uz Atvērto dienu biržā Nasdaq Riga, radot iespēju uzzināt no pirmavota, kā birža var palīdzēt uzņēmumu izaugsmē."

"Skaidrojot, ko no uzņēmumiem sagaida investori, kā kļūt par biržā kotētu uzņēmumu, un daloties ar kotētu uzņēmumu pieredzi par to, kā ar biržas starpniecību finansēt jaunu produktu izstrādi, apgūt ārvalstu tirgus, palielināt atpazīstamību, veicināt darbinieku un klientu  lojalitāti,” stāsta Nasdaq Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis: “Manuprāt, ir ļoti svarīgi jaunas biznesa idejas meklēt ārpus nozares, kurā darbojaties. Tā var saskatīt jaunus skatupunktus, par kuriem uzņēmējs nemaz nebūtu iedomājies. Nesen bija iespēja aprunāties ar pieciem citiem uzņēmējiem, un no 5 minūšu sarunas ar katru radās vismaz viena ideja, kā pilnveidot mūsu uzņēmumu."

"Tieši tas arī ir iemesls, kādēļ piedalāmies Uzņēmēju pieredzes dienās – klausoties un mijiedarbojoties ar citiem uzņēmējiem, veicināt savstarpēju ideju apmaiņu un inovāciju ieviešanu.”

Uzņēmumi, kas atsaukušies dalībai Uzņēmēju pieredzes dienās, ir AIFP, Aiplights, Ando Baltija, AR Sistēmas, ASEIM, Astarte Nafta, Baltsum, BEWE RIX/ BEWESHIP LATVIA, Children of Light, Cobra Logistics, Condair, Devox, Draugiem Group, Dzintaru koncertzāle, Electro Base, Enriga (MFIB), Eoffice, Fioro, FlyCap, FN-Serviss, Forevers, Fotopano, Fox Consulting, Gulbenes nami, Gstream, HAHAHA, HL Dizains, Infinitas, Kavitvana, Latvia Tours, Latvijas Pasts, LEAD. Korporatīvā komunikācija, LIC Gotus, Lielvārds, MAA Intelengineering, Megazin, Nasdaq Riga, Omniva, Pilsētnieki, Positive foods,  PS KOMERC, RA Technology (CareClinic), Radoši Treniņi komandām, Rītausma, Rober, Rufs DR, Salaspils Siltums, Scandivac, Skrivanek Baltic, Snaptest.lv, Swedbank, Taste CAPS, T Birojs, Teikums, T2I, Valmiermuiža, Valpro, Ventspils nafta termināls, Vīlands Associates, WashBox, WRONG Digital, Zvērināts advokāts Andis Auza, kā arī Rīgas Tehniskā Universitāte.

“Ticam, ka ikviena jauna pieredze ir bagātība un ka arvien vairāk uzņēmēju Latvijā būs gatavi dalīties ar savām zināšanām un pieredzi. To, ka šāda pieredzes apmaiņa ir nepieciešama un citu atziņas ļautu labāk attīstīt pašiem savu biznesu, mums vairakkārt ir teikuši uzņēmēji, kad esam viesojušies pie viņiem."

"Tāpēc paldies visiem, kuri atsaucās mūsu iniciatīvai – par viņu drosmi būt pirmajiem Uzņēmēju pieredzes dienu dalībniekiem! Esam pārliecināti, ka dalība būs ieguvums abpusēji veiksmīgākai biznesa attīstībai un izaugsmei,” saka Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

 

Uzņēmēju pieredzes dienas ir Swedbank iniciatīva, tās ietvaros banka nodrošina digitālu satikšanās platformu portālā Business Network, kur piedalīties varēja visi interesenti – gan lielie, vidējie un mazie, gan tikko darbību uzsākušie un jau pieredzējušie uzņēmēji.