18. okt, 2024

Latvijas jaunuzņēmums BirgerMind ir iekļauts Pasaules Uzņēmējdarbības kausa TOP100 novatorisko uzņēmumu sarakstā

Jaunuzņēmums BirgerMind iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) TOP100 uzņēmumu vidū, izturot konkurenci starp 16 400 pasaules uzņēmumu.

Jāatzīmē, ka šogad Latvijas uzņēmums BirgerMind ir vienīgais no visas Baltijas, kas izcīnīja vietu TOP100. No 5. līdz 9. novembrim BirgerMind piedalīsies Globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā kopā ar citu 52 valstu uzņēmumu pārstāvjiem, lai turpinātu cīņu par balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā.

BirgerMind ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums, kas izstrādājis smadzeņu viļņu mērīšanas ierīci un programmatūru, kas smadzeņu aktivitāti spēj pārvērst tekstā, tādējādi dodot iespēju paralizētiem cilvēkiem sazināties patstāvīgi.

Juris Kļonovs, BirgerMind dibinātājs, 17.oktobrī, savā dzimšanas dienā dalījās ar savām emocijām: “Ir patīkami apzināties, ka Latvija ir atpazīta kā inovāciju zeme! Iekļūšana Globālajā finālā ir milzīgs solis uz priekšu, lai attīstītu mūsu inovatīvās tehnoloģijas, kas izgudrotas un radītas tepat Latvijā, un ir pieprasītas visā pasaulē, sniedzot iespēju cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atgūt spēju neatkarīgi sazināties. Esmu pateicīgs mūsu strauji augošajai, draudzīgajai un čaklajai BirgerMind komandai, sadarbības partneriem un atbalstītājiem, par katru mūsu kopējo sasniegumu un degsmi padarīt pasauli labāku. Dalība Pasaules Uzņēmējdarbības kausā devusi mums iespēju veiksmīgi paplašināt sadarbību ar uzņēmumiem un organizācijām no vairākām pasaules valstīm, un ar godu nest Latvijas vārdu globālajā mērogā”.

Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs uzsver: "Esam lepni un gandarīti, ka nu jau trešo gadu pēc kārtas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas fināla uzvarētāji sasniedz lieliskus rezultātus arī starptautiskā vidē un tiek iekļauti šajā atzīto uzņēmumu topā. Šis ir nozīmīgs notikums, kas apliecina mūsu uzņēmēju talantu un ieguldījumu sociāli svarīgu jautājumu risināšanā. Vēlam BirgerMind lielisku startu Rijādā, Saūda Arābijā, savu inovatīvo risinājumu prezentējot investoriem un starptautiskai žūrijai”.

EWC TOP100 dalībnieki pārstāv Āfrikas (12), Āzijas (22), Eiropas (23), Tuvo Austrumu (9), Ziemeļamerikas (15), Okeānijas (2), Dienvidamerikas (15) un Karību jūras (2) reģionus. Ar EWC TOP100 uzņēmumu sarakstu var iepazīties šeit.

Papildus sacensībai par naudas balvām trīs uzņēmumu izaugsmes kategorijās, uzņēmumu sniegums tiks vērtēts specializētās kategorijās, kas ietver veselību un labklājību, nākotnes ekonomikas, enerģijas un rūpniecības vadību, kā arī ilgtspējīgu vidi un nepieciešamo resursu nodrošināšanu.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir Swedbank kopā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru (LIAA), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un jaunuzņēmumu asociāciju Startin.LV, kas vienlaikus bija nacionālā fināla žūrijas locekļi, no 5 finālistiem izvirzot tieši BirgerMind dalībai globālajā atlasē.

  • Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā, kas paver arī unikālas tiesības jau trešo reizi organizēt Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup, EWC) finālu Latvijā. Kopš 2019. gada Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir kļuvis par vienu no lielākajiem un daudzveidīgākajiem šāda veida jaunuzņēmumu konkursiem un atbalsta programmām, kurā piedalījušies vairāk nekā 430 000 uzņēmēju no vairāk nekā 200 valstīm, vienlaikus piedāvājot uzvarētājiem iespaidīgu balvu fondu.