19. mai, 2021

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālais fināls

Ar mērķi veicināt dažādu valstu, tostarp, arī Latvijas uzņēmumu konkurētspēju globālā tirgū, Latvijā pirmo reizi notiks Pasaules Uzņēmējdarbības kauss (Entrepreneurship World Cup). 18. jūnijā Rīgā norisināsies Nacionālais fināls, kurā tiks vērtētas piecu finālistu biznesa idejas. Pasaules Uzņēmējdarbības kausam pieteikties aicināti uzņēmumi, kas dibināti pēdējo piecu gadu laikā un ar gada apgrozījumu līdz pieciem miljoniem eiro. Pieteikšanās atvērta vēl pavisam neilgu laiku – līdz 24.maijam.

Fināla uzvarētājs tālāk sacentīsies par ceļazīmi uz globālo finālu un balvu fondu 1 miljona ASV dolāru apmērā. Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālo finālu rīko Swedbank kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), TechChill un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju.

Pasaules uzņēmējdarbības kausa Nacionālā fināla žūrijas locekļi ir ar uzņēmējdarbības jomu saistīti eksperti. Rakstā iepazīstinām ar Nacionālā fināla žūrijas sastāvu:

  • Elīna Volāne, Swedbank Mazo uzņēmumu segmenta vadītāja:

“Daļai Latvijas uzņēmēju pietiek ar to auditoriju, ko var sasniegt vietējā tirgū. Tomēr, ja ir vēlme sasniegt un pelnīt vairāk, tad ir vērts mērķēt plašāk –– ārpus Latvijas robežām. Pasaules uzņēmējdarbības kauss ir iespēja sacensties ar ambiciozākajiem Latvijas uzņēmējiem un notestēt savas idejas starptautisko potenciālu.”

  • Dāvis Kurēns, Swedbank Jaunuzņēmumu koprades telpas vadītājs:

''Pasaules uzņēmējdarbības kauss ir vieta inovatīvām idejām, uzņēmīgiem cilvēkiem un jaunām tehnoloģijām. Šī ir lieliska iespēja pierādīt savas spējas, izmantojot līdzšinējo pieredzi un gūstot jaunu. Augstu vērtējam uz inovācijām balstītus risinājumus ar lielu izaugsmes potenciālu un spēcīgas komandas ar skaidru vīziju.''

  • Madara Ūlande, Swedbank Latvija Korporatīvās sociālās atbildības vadītāja:

"Latvijas uzņēmumiem ir jauda, idejas un potenciāls, ar kuriem tie noteikti var sacensties pasaules līmenī! Šī ir lieliska iespēja sevi parādīt Latvijas un pasaules mērogā, pamēroties spēkiem ar citiem uzņēmumiem, kā arī gūt vērtīgu pieredzi un balvas. Īpaši gaidām pieteikumus no tiem Latvijas uzņēmumiem, kas piedāvā risinājumus mūsdienu aktuālākajām problēmām vides, sociālajā vai labas pārvaldības jomā, un sniedz ieguldījumu ilgtspējīgākas un labākas pasaules veidošanā."

  • Imants Martinsons, LTRK Jaunuzņēmumu padomes priekšsēdētājs:

"Neskatoties uz jaunuzņēmuma attīstības stadiju, aktīva līdzdalība jaunuzņēmumu un uzņēmējdarbības ekosistēmā un piedalīšanās dažādos pasākumos dod iespēju paplašināt savu kontaktu loku, iegūt vērtīgu pieredzi un augt - gan personīgā, gan profesionālā līmenī. EWS ir lieliska iespēja jaunuzņēmumiem parādīt sava darba rezultātu gan Latvijas, gan pasaules līmenī. Noteikti iesaku piedalīties un parādīt, ka arī Latvija var."

  • Kaspars Rožkalns, LIAA direktors:

“Latvijā ir daudz radoši cilvēki un varam būt gandarīti, ka daļa no viņiem izvēlas savu profesionālo nodarbošanos saistīt ar uzņēmējdarbību. Mūsu uzņēmēju spēja savienot nesavienojamo un piedāvāt negaidītus risinājumus sarežģītām problēmām ir labs pamats inovācijām, kuras šodien pasaulē tiek augstu novērtētas. Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir fantastiska iespēja kā pārliecināties par sava produkta vai pakalpojuma konkurētspēju globālā līmenī.”

  • Lauma Sīle, TechChill sadarbību vadītāja:

“Agrīnas stadijas jaunuzņēmumiem bieži vien jācīnās ne tikai par pietiekamu resursu nodrošināšanu savas idejas realizēšanai, bet arī par atpazīstamību un pirmo klientu piesaisti. Tādas iniciatīvas kā Pasaules Uzņēmējdarbības kauss var palīdzēt uzņēmējiem ātrāk un efektīvāk attīstīt savas idejas un augt starptautiskā mērogā. TechChill ar 10 gadu laikā gūtajām zināšanām un kontaktu loku ar prieku palīdzēs atbalstīt vietējos jaunuzņēmumus jaunu virsotņu sasniegšanā.”

  • Regita Zeiļa, Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore:

"Pasaules Uzņēmējdarbības kauss ir lieliska iespēja uzlabot savu redzamību un atpazīstamību, iegūt jaunus klientus un sadarbības partnerus! Sociālajiem uzņēmumiem tas ir īpaši svarīgi, jo sadarbībā ir spēks!"

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurhip Week organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības pirmo reizi organizēt Entreprenurship World Championship (EWC) finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek 200+ valstīs. Šogad iecerēts, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kauss sasniegs 175 000 dalībnieku skaitu no 200+ valstīm.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?