Tēmas Tēmas

Tēmas

Lai gan Latvijas ziema mūs turpina pārsteigt ar ļoti mainīgiem apstākļiem, citviet slēpošanas sezona ir tikai sākusies.

Lai rūpīgi piemeklētu dāvanas saviem tuvākajiem, mēs mēdzam veltīt daudz laika, enerģijas un nereti arī naudas līdzekļu, taču – vai sirdsmīļākie brīži tavās atmiņās ir kāda saņemta manta vai tomēr kopā pavadītais laiks?

Lai ceļojums būtu patīkams laiks visai ģimenei, līdz ar gaidām par tuvojošos piedzīvojumu nevajadzētu piemirst par rūpīgu sagatavošanos.

Skolēnu rudens brīvlaiks ir īstais laiks ģimenes ceļojumam, lai kopīgi atpūstos, iepazītu jaunas kultūras, gūtu neaizmirstamas atmiņas un uzkrātu spēkus nākamajam darba cēlienam.

Studentu dzīve noteikti atšķiras no tās, ko saucam par “pieaugušo ikdienu”. Teorētiski ir nedaudz lielāka rīcības brīvība, bet vienlaikus ierobežojošāki finanšu resursi.

Ceļojumi ar bērniem ir piedzīvojumiem un jauniem iespaidiem bagāti, tomēr pat vislabāk izplānotā braucienā var atgadīties pavisam neparedzēti notikumi.

Vai IT nozares vienīgā nākotnes cerība ir jaunieši?

Lai pēc pāris dienām jau nebūtu vilšanās motocikla izvēlē, pirms jaunā spēkrata iegādes izvērtē ne tikai savas vēlmes, bet arī ikdienas paradumus.

Siltie vasaras rīti tā vien aicina izvilkt no skapja savus skriešanas apavus un izmest kādu līkumu tuvējā apkaimē, taču nepārdomāti treniņi un pārlieku liela slodze var novest pie veselības problēmām.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie