8. apr, 2024

Infortar – jauns līderis

Piedāvājam iepazīties ar jaunākajiem pētījumiem par Baltijas biržās kotētajām akciju sabiedrībām.

  • ceturksnī EBITDA pieaug 3,7 reizes, sasniedzot 37,4 milj. EUR
  • Enerģētikas vides izmaiņas veicina Eesti Gaas izaugsmi
  • Paliek spēkā 40,0 EUR mērķa cena un iegādes ieteikums

Straujš enerģijas pārdošanas apjoma kāpums

Infortar 4. ceturkšņa EBITDA (peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) pieauga 3,7 reizes, sasniedzot 37,4 milj. EUR, un apsteidza mūsu prognozes par 34,5% gada griezumā, kas skaidrojams ar ievērojami augstākiem enerģijas pārdošanas apjomiem (+2,4 TWh pret attiecīgo periodu pērn). Svarīgi, ka Eesti Gaas visa gada garumā spēja palielināt savu tirgus daļu Baltijas–Somijas tirgū, tādējādi sasniedzot rekordaugstus gada rezultātus.

Izcila vērtības radīšana

Pēc mūsu aprēķiniem, 2023. gadā uzņēmuma peļņa atbilda normalizētam ROE (pašu kapitāla atdeve) rādītājam (koriģētu, ņemot vērā Gaso negatīvo nemateriālo vērtību un pārvērtēšanu) 20,9% apmērā un FCF (brīvā naudas plūsma) rādītājam uz vienu akciju 2,2 EUR apmērā, vienlaikus saglabājot stabilu finansiālo stāvokli ar parādsaistību attiecību pret aktīviem tikai 30% apmērā. Turpmākajiem gadiem prognozējam, ka 2024. gadā pašu kapitāla bilances vērtības pieaugums būs aptuveni 6,5%, bet 2025.–2026. gadā tas palielināsies par gandrīz 10%. Mūsu noteiktais vidējais TSR (kopējā akcionāru atdeve) rādītājs 2024.–2026. gadam ir gandrīz 15%, kas vairāk vai mazāk atbilst uzņēmuma gaidāmajai ROE šajā periodā.

Iegādes ieteikums paliek spēkā

Ņemot vērā 4. ceturkšņa rezultātus, palielinām 2024. gada prognozējamo EBITDA par 3,7% līdz 148,7 miljoniem EUR, atspoguļojot pieņēmumu par lielāku enerģijas pārdošanas apjomu. Mūsu ilgāka termiņa prognozes par EBITDA ir koriģētas aptuveni tādā pašā mērā. Paturam spēkā savu pēc SOTP (daļu summēšanas) metodikas aprēķināto mērķa cenu 40 EUR apmērā par akciju, līdz ar to uzņēmuma novērtējums atbilst 2024. gada paredzamajam P/E (cena/peļņa) koeficientam 7,5x apmērā un P/B (peļņa/bilances vērtība) – koeficientam 1x apmērā (ņemot vērā normalizēto 14% ROE). Pašreizējā akciju cena nozīmē 2023. gada paredzamo dividenžu ienesīgumu aptuveni 8,7% apmērā (3 EUR par akciju). Paturam spēkā savu iegādes ieteikumu.

Lūdzu, iepazīstieties ar sīkāku informāciju par šo rekomendāciju:

Ar visiem  jaunākajiem pētījumiem par Baltijas biržās kotētajām akciju sabiedrībām varat iepazīties Swedbank internetbankas sadaļā ”Ziņas un analīze” šeit: Baltijas akciju analīze - Swedbank