Vasaras piedzīvojumu galamērķi ģimenes brīvdienām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

Ja šķiet, ka Latvijā un kaimiņvalstīs jau viss ir redzēts un piedzīvots, uzzini par vēl nebijušiem galamērķiem tavām ģimenes brīvdienām Baltijā.

Ikvienā ģimenē vasara ir laiks, kad doties kopīgos piedzīvojumus, apmeklēt vēl nebijušas vietas un gūt kopīgus prieka mirkļus visiem kopā. Tā kā Baltijas vasaras aizvien biežāk mūs lutina ar siltu un saulainu laiku, krāšņi zaļo gadalaiku iesakām izbaudīt tepat pie mums. Šoreiz esam apkopojuši mazāk dzirdētus galamērķus aizraujošām ģimenes brīvdienām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

LATVIJA – aktīvā atpūta un piedzīvojumi dabā

  • Mežvidu labirints

Lai palauzītu galvu, sekojot koordinātām, rēķinot uzdevumus un palīdzot bruņiniekam atrast dārgumus, dodies uz Alsungas pagastu Kuldīgas novadā, kur Mežvidu labirintā no 10 dažādu tematiku līkloču uzdevumiem katrs varēs atrast savām interesēm un vecumam atbilstošu piedzīvojumu. Lieliska iespēja sadarboties draugiem, kolēģiem un mazākajiem brāļiem/ māsām ar vecākajiem bērniem.

  • Strausu ferma “Mazzariņi”

Lai iepazītos, tuvumā apskatītu un paglaudītu pieradinātos lielākos putnus pasaulē, kuri atceļojuši uz Latviju no Āfrikas, Austrālijas un Dienvidamerikas, ikviens ciemiņš laipni gaidīts Jelgavas novada Nākotnē Strausu fermā “Mazzariņi”. Vienā no lielākajām Latvijas strausu fermām tiek sniegts ieskats strausu audzēšanā, to uzvedībā, dzīvesveidā un saimnieciskajā darbībā.

  • Loku šaušanas trase “Daba laba”

Piedzīvojumu meklētājiem Ventspils novada Ances pagastā iespējams doties “Daba laba” loku šaušanas trasē. Pirms došanās 1 vai 3,5 kilometru garajās trasēs, kas ved gar dīķi, cauri mežam un pa pļavām, ikvienu apmāca loku šaušanas pamata tehnikā un dod iespēju patrenēties šautuvē. Trasē ir iespēja izzināt 3D formāta Latvijas mežu dzīvniekus un pēc 1,5 – 3 stundu pastaigas ar 10 – 20 mērķiem visi šāvēji tiek cienāti ar loku šāvēju zupu.

  • Aktīvā atpūta pie Niedrāja ezera

Miera, nesteidzīgu pastaigu vai aktīvu krosiņu, nūjošanas un velobraucienu cienītājiem iesakām doties uz Smiltenes pusi, kur dzidrais Niedrāja ezers ir savienots ar vēl sešiem, gaišu priežu ieskautiem mežezeriem. Apkārtnē pieejamas labiekārtotas atpūtas vietas un peldvietas, un 3 dažādu garumu marķētas velotakas, kā arī bērnu rotaļu laukums.

IGAUNIJA – no vēstures līdz mūsdienīgiem ūdens priekiem

  • Tartu observatorija

Vēstures un kosmosa pētnieki var doties uz Tartu observatoriju, lai padziļināti izzinātu astronomiju, skatītu pasaules labāko teleskopu, arābu debesu globusu, krītošus meteorus un mācītos zvaigznājus. Tartu observatorija ir Igaunijas zinātnes vēstures pērle. Iesakām pasekot līdzi notikumu kalendārām un apmeklējumu apvienot ar planetārija izrādi, lekciju, debesu vērojumu un citiem pasākumiem.

  • Motorizētā skeitborda safari

Pērnavas pilsētas ielās, jūras pludmalē, priedainē un skeitborda parkos jaunu piedzīvojumu aicina piedzīvot Motorizētā skeitborda safari. Jautra aktivitāte, kas neprasa īpašas iemaņas, ja vien ir vēlme apgūt apvidus elektrisko skeitbordu, kura gāze un sajūgs ir vadāmi ar rokās esošu pulti. Piesakot savu izbraucienu lielākā vai mazākā kompānijā, iespējams izvēlēties starp adrenalīna pilnu piedzīvojumu vai mierīgāku ceļu pa Igaunijas skaistākajām ainavām.

  • Igaunijas Nacionālais muzejs

Lai mainītu jaunāku un vecāku skeptiķu stereotipu, ka “muzeji ir garlaicīgi”, ikvienam ir jāapmeklē Igaunijas Nacionālais muzejs, kura iespaidīgā būve celta uz bijušā lidlauka skrejceļa Tartu pilsētā. Mūsdienīgā, radošā un interaktīvā veidā ar skaņām, gaismām un audiogidu iesaisti, Igaunijas kultūra un tautas vēsture no senatnes līdz pat mūsdienām tiek saistoši atklāta kā lieliem, tā maziem. Apmeklētājiem muzeja teritorijā pieejams arī restorāns, romantiska lapene un piknika vieta ezera krastā.

  • Ūdens parks “Suncity”

Lai atveldzētos vasaras karstākajās dienās, Pērnavas upes promenādes krastā izveidots “Suncity” ūdens parks. Ūdens priekus var baudīt ne vien veikborda pratēji un iesācēji, bet arī ekstrēmāku izjūtu cienītāji, kuri vēlas izlēkāties uz liela ūdens batuta vai doties izbraucienā ar ūdens pūsli. Mierīgu saulrieta vakaru izbraucienos pa upi iespējams doties ar SUP dēļiem.

LIETUVA – izziņa un atpūta dabas un saldumu mīļiem

  • Kirkilai mežs dabas cienītājiem

Pavisam netālu no Latvijas robežas pie Birži pilsētas atrodas vienreizējs dabas daudzveidības galamērķis āra aktivitātēm – pārgājieniem, kempingam, dzīvnieku vērošanai – Kirkilai mežs. Dodoties dažādās pārgājienu takās, vērojama bagātīga bioloģiskā daudzveidība, kā arī putni un meža dzīvnieki. Meža teritorijā savienoti vairāk nekā 30 nelieli ezeri, kuru mainīgās krāsas panorāmas skatā iespējams vērot no 32 metru augstā pusmēness formas skatu torņa.

  • Izklaides centrs “Curiocity”

Piedzīvojumu un izziņas pilnu dienu kopā ar ģimeni vari piedzīvot “Curiocity” centrā Kauņā. Iejūties pilota lomā kosmosa kuģa lidojumā, esi ātrās palīdzības brigādes dalībnieks, šķērso joslu virs vulkāna degošās lavas, noslīdi pa varavīksni, glāb ēku no ugunsgrēka un risini detektīvu mistērijas. Šis ir jaunas paaudzes izglītojošais izklaides centrs, kas veidots pēc koncepta “Es spēlējos – es izzinu!”, bērniem izmantojot plašu instrumentu, aprīkojuma un rotaļlietu klāstu, kas attīsta emocionālās, intelektuālās, sociālās un fiziskās prasmes.

  • Šokolādes fabrika un muzejs “Rūta”

Saldummīļus uz izzinošu tikšanos un darbošanos ciemos aicina Šokolādes fabrika un muzejs “Rūta” Šauļos. Muzejā var uzzināt, kur aug „šokolādes koki”, kā šokolādi ražoja maiji un acteki un kā tās lietošanas tradīcijas mainījās laika gaitā. Muzejs nodrošina interaktīvu iesaisti gan ar fotogrāfijām un konfekšu papīriņu radīšanu, gan dažādām spēlēm. Iespējams pieteikties arī uz “Saldo laboratoriju”, uz īsu brīdi pašiem kļūstot par šokolādes meistariem un, protams, degustatoriem.

  • Izbrauciens ar “Popaboat” elektrisko katamarānu

Vasarai piestāv atrašanās ūdens tuvumā un neatkarīgi no laikapstākļiem Klaipēdā var iemēģināt braucienu pa Danes upi ar “Popaboat” elektrisko katamarānu, kas vadāms ar kursorsviru bez īpašām priekšzināšanām. Ilgtspējīgie katamarāni savai darbībai izmanto tikai tīru enerģiju, tā saudzējot ūpes ūdeņus un dabu. Katamarānā uzstādītās LED gaismas dos iespēju Klaipēdas vecpilsētu un izgaismotās piestātnes apbrīnot arī tumšākās vakara stundās.

Parūpējies par ģimenes finansiālo drošību ceļojuma laikā

Ceļojuma laikā parūpējies par savu drošību, līdzi ņemot Zelta kredītkarti, jo tajā ir iekļauta ceļojuma apdrošināšana, kas parūpēsies par tevi, kā arī ģimeni, ar ko ceļosi kopā. Ar kredītkarti lielākā daļa  tavu pirkumu būs apdrošināti, iepērkoties gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī interneta veikalos. Turklāt neplānotu tēriņu gadījumā tev būs pieejams arī kredītlimits.

Uzzini vairāk par Zelta kredītkarti