Palutini sevi – idejas ātrajiem atpūtas braucieniem

Darba un ikdienas pienākumu rutīna mēdz būt nomācoša - labākās zāles pret grūtsirdību ir vides maiņa.

Neliels ceļojums vai atpūtas brauciens nav jāplāno mēnešiem – izdomā un brauc!

Delfīni  un SPA Latvijā, Igaunijā un Lietuvā

  • Klaipēdas delfinārijs allaž bijis iecienīts latviešu ģimeņu ceļojumu galamērķis. Ierasts, ka to apmeklē vasarā, tomēr tas darbojas arī ziemā.

Spa atpūta ir ātrākais ceļš, lai atjaunotu spēkus un gūtu iedvesmu. Veselības un skaistuma procedūras, kuru nosaukuma izcelsme meklējama latīņu valodā Sanus per Aquam jeb veselība caur ūdeni, pieejamas gan tepat Latvijā, gan kaimiņvalstīs.

  • Latvijā iecienītas spa viesnīcas ir Hotel Jūrmala SPA, Baltic Beach Hotel, ESPA Rīga un Grand Hotel Kempinski spa komplekss.
  • Igaunijā spa kultūra ir krietni daudzveidīgāka un plašāka. Pēc neatkarības atjaunošanas ģeogrāfiskā novietojuma un zemo cenu dēļ krietna daļa somu izvēlējās savas brīvdienas pavadīt Igaunijā, kā rezultātā pieauga pieprasījums pēc spa viesnīcām. Jo sevišķi daudz tādu ir kūrortpilsētās Pērnavā, Hāpsalā un Sāremā.
  • Swedbank Blog saturs pieejams arī audio formātā!

ESTONIA Resort Hotel & Spa − viesnīca ar spa un saunu centru. Piedāvājumā dažādas masāžas, alus vannas, ārstnieciskās mālu, dubļu, sāls procedūras, manikīrs, pedikīrs, deviņu veidu saunas, džakuzi, Nāves jūras ūdens baseins (floutings par papildu maksu). Standarta divvietīgais numurs − no 84 eiro (brokastis, peldbaseina, saunu apmeklējums).

Tervise Paradiis spa hotel & water park  - lielākais ūdensparks Igaunijā. To iecienījuši arī latvieši. Lieliski piemērota vieta bērnu svinībām, ballītēm. Piedāvājumā spa un ārstnieciskās procedūras, ārstu konsultācijas, fizioterapija, izmeklējumi, masāžas, skaistumkopšanas salons, ūdensparks, baseini, astoņas pirtis, aerobika, svaru zāle, boulings.

Hāpsalā lieliska vieta atpūtai ir Fra Mare Thalasso SPA, kas atrodas starp jūru un priežu mežu, gājiena attālumā no Hāpsalas pilsētas centra. Piedāvājumā masāžas, dūņu, talasoterapijas procedūras, vingrošanas zāle un Thalasso Day SPA baseins un piršu centrs – apsildāms āra baseins, saules gultas, baseins ar jūras ūdeni, sešu veidu pirtis. 

Ja vēlaties atgūt fiziskos un garīgos spēkus, tad lielisks variants ir sanatorija Egle Druskininkos, Lietuvas dienvidos. Tīrais priežu meža gaiss un mierīgā atmosfēra palīdzēs produktīvi atpūsties. Sanatorijā Egle pieejams liels klāsts dažādu procedūru. Galvenie ir dabas faktori – minerālais ūdens un ārstnieciskie dubļi, kuru dēļ kūrorts ir pazīstams jau daudzus gadus. Mūsdienās sanatorijā  dabiskā ārstēšana apvienota ar tehnoloģijām, kas sniedz plašākas iespējas un daudzpusīgākas ārstēšanas metodes – gan ārstējot slimības, gan stiprinot organismu. Sanatorijā tiek gaidīti klienti, kas vēlas ārstēties, ierodas profilakses nolūkos un grib uzlabot pašsajūtu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?