Kā izmantot bankas pakalpojumus svētku brīvdienās?

Pirms garākām svētku brīvdienām finanšu lietas vēlams plānot savlaicīgi, jo iespējams, ka brīvdienās ne visu iecerēto var paveikt, bankai strādājot svētku režīmā.

Vienlaikus arī svētkos pamata ikdienas finanšu lietas tāpat kā pamata preces joprojām ir pieejamas. Uzzini, kā visērtāk un ātrāk saņemt bankas pakalpojumi svētku brīvdienu laikā!

Maksājumus un naudas pārskaitījumus veic savlaicīgi

Savlaicīgi ieplāno un veic maksājumus, kurus tev nepieciešams izdarīt svētku brīvdienu laikā! Tas ir tāpēc, ka arī bankas šajās dienās strādā pēc noteikta svētku režīma, līdz ar to maksājumu apstrāde notiek savādāk.

  • Eiropas svētku dienās (1. janvārī, 1. maijā un Lieldienās), kā arī Latvijas pārnestajās darba dienās Swedbank izpilda tikai maksājumus starp Swedbank kontiem, kā arī zibmaksājumus uz Latvijas bankām (kuras atbalsta zibmaksājumu veikšanu).
  • Latvijas valsts svētkos, kuri nesakrīt ar Eiropas svētku dienām, Swedbank veic maksājumus starp Swedbank kontiem), kā arī Eiropas maksājumus eiro valūtā (tostarp arī zibmaksājumus) uz Eiropas savienības bankām (tostarp vietējām).

Precīzāka informācija par maksājumu veikšanu pirms attiecīgiem svētkiem vienmēr ir pieejama internetbankā, veicot vietējo vai starptautisko maksājumu

Atceries, ja tev svētku datumos ir svarīgi veikt kādus norēķinus vai pārskaitījumus radiem, draugiem vai paziņām, dari to savlaicīgi, īpaši, ja nauda jāpārskaita uz citas bankas kontu!

Atbildes uz biežākajiem jautājumiem – vienmēr mājas lapā vai čatā

Tā kā šogad svētku brīvdienas būs salīdzinoši garas, nav izslēgts, ka šajā laikā var rasties dažādi jautājumi par savām finanšu lietām.

  • Lai tos risinātu, primāri ieteicams meklēt atbildes Swedbank.lv biežāk uzdoto jautājumu sadaļā
  • Vai sazināties ar banku čatā
  • Ja tur nerodi meklētās atbildes, bet jautājums ir steidzams, tad svētku laikā strādās arī Konsultāciju centra tālrunis, kas apkalpos jautājumus par ikdienas pakalpojumiem, piemēram, maksājumu kartēm, to limitiem u.tml., kā arī pieņems Swedbank apdrošināšanas negadījumu pieteikumus.
  • Tāpat noteikti seko līdzi jaunumiem Swedbank sociālo tīklu kontos Facebook un Twitter.

Filiāles apmeklē galējas nepieciešamības gadījumā

Lielākā banku filiāļu daļa svētku dienās parasti ir slēgtas. Aktuālā informācija par filiāļu darba laiku vienmēr ir pieejama bankas mājas lapā: sadaļā Kontakti, filiāles, bankomāti - Swedbank (zem apakšsadaļas “Filiāles”).

Taču līdz ar Covid-19 ierobežojumiem arī darbadienās klientu filiālēs notiek pēc iepriekšējā pieraksta. Tāpēc, jo īpaši tagad, ikdienas naudas lietas labāk kārtot savā internetbankā vai mobilajā lietotnē.

Atceries:

  • Ikdienas naudas lietu pārvaldīšanai visērtāk izmantot mobilo lietotni – veic maksājumus, aplūko konta atlikumu, sagatavo naudas pieprasījumu u.c.
  • Plašākai naudas lietu pārvaldīšanai iesakām izmantot internetbanku – pārvaldi kartes un maksājumus, piesaki e-rēķinus, izvēlies kreditēšanas produktus, iegādājies apdrošināšanu u.c. 
  • Skaidra nauda ir pieejama mūsu bankomātos. Pēc pieskaršanās banknotēm noteikti atceries nomazgāt rokas.

Lai svētki būtu droši un bez raizēm, centies visus ar naudas lietām saistītos jautājumus nokārtot savlaicīgi un izmantot bankas digitālos risinājumus!