Tēmas Tēmas

Tēmas

Analizējot 2023. gada pirktāko auto tendences, izskatās, ka pērnā gada apņemšanās saistīta ar zaļāku dzīvesveidu un plašumiem - pieprasītākie videi draudzīgie un lielākas ietilpības auto.

Jauna vai lietota elektroauto vai jauna ārēji lādējamu hibrīdauto iegādei tagad vari izmantot valsts atbalstu līdz pat 4500 eiro apmērā.

Ja šobrīd vēl neesi gatavs pāriet uz elektroauto, taču vēlies ietaupīt uz degvielas izmaksām un dzīvot dabai draudzīgāk, iespējams, tev piemērotākais spēkrats būs kāds no hibrīdauto modeļiem.

Tas, cik mums katru mēnesi ir jāmaksā par paņemto kredītu, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, no kuriem viens ir EURIBOR likme.

Ilze ir autovadītāja jau vairākus gadus un līdz šim vēl nebija iekļuvusi satiksmes negadījumā, taču viens īss brīdis, kas veltīts mazulim, rezultējās pamatīgi bojātā auto un šokā, ko Ilze neaizmirsīs vēl ilgi.

Ir laiks dot priekšroku ilgtspējīgām izvēlēm – uzzini 15 faktus, kā energoefektīvu risinājumu ieviešana tev ilgtermiņā var palīdzēt ietaupīt.

Kā liecina Swedbank līzinga dati, šī gada augustā finansēto elektroauto skaits privātpersonām sasniedzis jaunus rekordus.

Lai gan darām visu iespējamo, lai izvairītos no satiksmes negadījumiem, nereti tie notiek no mums neatkarīgu apstākļu dēļ.

Lai gan Eiropa jau pusotru gadu cīnās ar inflāciju un Euribor pārkāpis nu jau 4% robežu, tā saukto zaļo kreditēšanu tas nav apturējis. Tendences komentē Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie