Jaunums! Podkāsts Mājokļu sarunas – viss par un ap mājokļa iegādi, būvniecību un remontu

No sapņa par mājokli līdz atslēgām durvīs – visus aktuālos mājokļu jautājumus kopā ar dažādu nozaru ekspertiem podkāstā apspriedīs Swedbank Hipotekārās kreditēšanas jomas vadītājs Normunds Dūcis.

Ņemot vērā, ka mājokļa iegāde ir viens no lielākajiem cilvēka dzīves pirkumiem, šajā podkāstā centīsimies rast atbildes uz jautājumiem, kas interesē ne tikai potenciālos mājokļu pircējus, bet arī tos, kuriem tāds jau ir īpašumā – sākot no iespējām, kur un ko pirkt, līdz pat praktiskiem padomiem, kā uzlabot esošos dzīves apstākļus tagadējā mājoklī. 

Klausies pirmās podkāsta epizodes jau tagad!

  • Kas aktuāls daudzdzīvokļu piedāvājumā Rīgā? 

Sarunā ar Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Vanagu noskaidrosim, kādas ir šī brīža aktualitātes daudzdzīvokļu piedāvājumā Rīgā.

Katru gadu pieaug to iedzīvotāju skaits, kas izvēlas iegādāties mājokli jaunajos projektos. Kāda šobrīd ir situācija ar piedāvājumu – vai vispār ir, ko pirkt? Kāds ir attīstītāju nākotnes redzējums un vai projektu attīstības tempi Latvijā ir pietiekami? Tāpat jautāsim, kas notiek ar mājokļu cenām un cik lielā mērā būvniecības procesā tiek domāts par mājokļu energoefektivitāti.

  • Saules paneļu bums – cik ilgi vēl? 

Šīs sarunas viesis ir Roberts Samtiņš, enerģētikas uzņēmumu grupas AJ Power vadītājs.

Kāds šobrīd ir pieprasījums pēc saules paneļiem, un vai ražotāji tiek tam līdzi? Vai un cik ilgā laikā šis lēmums atmaksāsies? Šajā reizē diskutēsim par pēdējā laika saules paneļu bumu un to, ko ņemt vērā tiem, kas tikai plāno spert pirmos soļus pretī energoneatkarībai.

  • Privātmāju būvniecības aktualitātes – kam pievērst uzmanību? 

Saruna ar Niklāvu Paegli – Arhitektūras gada balvas ieguvēju un vienu no arhitektu studijas “Ēter” dibinātājiem.

Ņemot vērā arvien pieaugošo iedzīvotāju vēlmi dzīvot pašiem savā privātmājā, būvējot to no jauna vai renovējot, kopā ar Niklāvu pārrunāsim, kam pievērst uzmanību, domājot par savas mājas būvniecību. Sarunā noskaidrosim, kādas ir galvenās tendences un ar kādiem jautājumiem būvniecības procesā var palīdzēt arhitekts. 

  • Seko (Follow) Swedbank Mājokļu podkāstam, lai nepalaistu garām arī turpmākās podkāsta epizodes! Jau drīzumā runāsim par aktuālo saistībā ar Euribor likmes izmaiņām un uzklausīsim pieredzes stāstu par lauku mājokļa atjaunošanu. 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?