Zemnieku saimniecība “Ciemiņi” attīstībā iegulda 1.6 miljonus eiro

Augšdaugavas novada Dvietes pagasta zemnieku saimniecība “Ciemiņi” ieguldījusi 1.6 miljonus eiro saimniecības modernizācijā.

Investīciju projekta ietvaros ir uzbūvēta jauna siltā tipa kūts slaucamajām govīm un betonēta šķidrmēslu krātuve, nodrošinot modernāko aprīkojumu efektivitātes celšanai. Projekta finansējumu veido Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalsts nepilnu 600 tūkstošu eiro apmērā, kā arī Swedbank aizdevums 1 miljonu eiro apmērā.

Saimniecības “Ciemiņi” īpašnieks Ilmārs Kriškijāns uzsver: “Šīs investīcijas ir būtiskas, lai nodrošinātu modernu un efektīvu ražošanu. Pateicoties Swedbank un Lauku atbalsta dienesta atbalstam, mēs varam modernizēt mūsu saimniecību, uzlabot govju labturību un vairot izslauktā piena apjomus, nodrošinot veiksmīgu saimniecības izaugsmi”.

Veiktie ieguldījumi ļauj saimniecībai paplašināt ganāmpulku un uzlabot govju labturību, nodrošinot labāku mikroklimatu, ventilāciju, plašākas mēslu ejas. Aprīkojot fermu ar diviem papildus slaukšanas robotiem, tiks uzlabota darba efektivitāte, nodrošinot izsauktā piena pieaugumu.

Kā norāda Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu nodaļas vadītājs Jānis Zaļums: “Mums kā bankai ir svarīgi, gan arīdzan gandarījums par katru Latvijas zemnieku saimniecības modernizācijas projektu, jo tas nozīmē ne tikai ilgtspējīgu attīstību un efektīvu pārvaldību, bet arī stiprina lauksaimniecības sektoru kopumā. Mēs esam apņēmušies atbalstīt vietējos ražotājus un palīdzēt viņiem sasniegt viņu mērķus”.

Zemnieku saimniecība “Ciemiņi” dibināta 1991. gadā. Saimniecība attīstījusi darbību trīs virzienos, no kuriem pamatdarbība ir pienkopība, bet arī graudkopība un autotransporta pakalpojumu sniegšana.