Finanšu Veselība | Finanšu Veselības izaicinājums

Iedvesmojošas, izglītojošas un intīmas sarunas par naudu kopā ar Karīnu Kulbergu, Swedbank Privātpersonu pārvaldes vadītāju.

Vai esi gatavs ieskatīties acīs savam maciņam? Augustu esam pasludinājuši par Finanšu Veselības mēnesi, kurā kopā ar komiķi, Delfi sociālo mediju redaktoru Edgaru Bāliņu un satura veidotāju Kristīni Beitiku dalīsimies ar interesantām atziņām un padomiem, kā uzsāk savu ceļu uz labāku finansiālo veselību.

Lai palīdzētu tev noteikt savi izaicinājuma mērķi, šajā epizodē Karīna Kulberga iepazīstina ar pieciem finanšu veselības līmeņiem. Varbūt izaicinājuma mēnesi tu esi gatavs sāk ar pirmo soli – pārskatīt savus ikdienas tēriņus un izvairīties no impulsa pirkumiem? Iespējams, ka šomēnes vēlies sevi izaicināt ar otro līmeni un sakrāt kādam sen kārotam sapnim?

Piemēram, Kristīnes Beitikas izaicinājuma mērķis ir ietaupīt naudu, kas parasti tiek iztērēta, iegādājoties kafiju ārpus mājas. Savukārt, citas izaicinājuma dalībnieces atklāj, ka labprāt sakrātu naudu jaunām kedām, izvairītos no tēriņiem, kas saistīti ar ēdiena piegādi uz mājām, vai impulsa pirkumiem, kuri parasti piemeklē veikalu izpārdošanu laikā.  

Labs palīgs tava mērķa sasniegšanai un veselīgu paradumu uzsākšanai būs nepārtrauktā ķēdes metode – atzīmēt katru dienu, kad ir izdevies izvairīties no kāda lieka tēriņa. Šeit palīgā nāks Kristīnes izveidotā darba lapa, kuru vari lejupielādēt šeit.

Seko Finanšu Veselības podkāstam Spotify un Youtube, lai nepalaistu garām jaunākās epizodes. Pastāsti mums - kas būs tavs izaicinājuma mērķis jeb kuru no finanšu veselības līmeņiem tu esi gatavs pievarēt? Varbūt vēlies, lai par kādu no līmeņiem mēs pastāstām vairāk?