Tēmas Tēmas

Tēmas

Swedbank ir veikusi pētījumu par sabiedrības finanšu veselību un izveidojusi Finanšu veselības indeksu, kas turpmāk mērīs finanšu veselības dinamiku Baltijas valstīs un Zviedrijā.

Bieži vien jebkura bankas norēķinu karte tiek saukta par kredītkarti, taču patiesībā tās ir dažādas kartes ar atšķirīgām funkcijām. Kādas tās ir, skaidrojam šajā rakstā.

Finanšu krāpnieki pēdējā laikā arvien aktīvāk izmanto visdažādākos veidus, lai iegūtu iedzīvotāju banku kontu piekļuves datus un izkrāptu naudu.

Katru gadu, sākot no marta, Latvijas iedzīvotājiem ir iespēja iesniegt ienākumu deklarāciju, lai saņemtu no valsts iepriekšējā gada laikā pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli.

Lai rūpīgi piemeklētu dāvanas saviem tuvākajiem, mēs mēdzam veltīt daudz laika, enerģijas un nereti arī naudas līdzekļu, taču – vai sirdsmīļākie brīži tavās atmiņās ir kāda saņemta manta vai tomēr kopā pavadītais laiks?

Arvien vairāk produktu etiķetes rotā virsraksts “videi draudzīgs produkts”, taču nereti šie vārdi ir tikai uzņēmuma mārketinga komandas izveidoti saukļi, lai piesaistītu potenciālā klienta uzmanību.

Krāšana nupat ir kļuvusi par paradumu lielākajai daļai sabiedrības, un katram no mums ir dažādi mērķi, kam un kāpēc sākam krāt.

Klāt svētku laiks un tam raksturīgās starpsezonas atlaides, kad daudzi steidz iegādāt noskatītas lietas sev un arī Ziemassvētku dāvanas citiem.

Krājrīks ļauj nemanot veidot uzkrājumu no ikmēneša izdevumiem, papildus saņemot par to noguldījumu procentus.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie