Atkārtoti palielinātas Swedbank krājrīka un termiņdepozītu likmes

Termiņdepozītu gada likme privātpersonām tiek palielināta no 3,75% uz 4%, savukārt Swedbank krājrīkam (no kura naudu klients var izņemt jebkurā brīdī) gada procentlikme tiek palielināta no 2,2% uz 2,5%.

  • Jaunās likmes ir spēkā no 15.septembra. Kopš pagājušā gada rudens Swedbank palielinājusi likmes jau astoto reizi. 

Krājrīka konts ir katram piektajam Swedbank aktīvajam klientam, tajā noguldīto līdzekļu summa kopā veido jau pusmiljardu eiro. Krājrīks ir Swedbank piedāvātais uzkrājumu rīks, no kura klients naudu var izņemt jebkurā brīdī bez pieteikšanas vai komisijas maksas, vienlaikus kopš gada sākuma pelnot procentus par tajā izvietoto naudu. Kopš janvāra, kad pirmo reizi tika palielināta procentu likme krājrīkam, jauno privātpersonu līgumu skaits pirmajā pusgadā, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, ir pieaudzis gandrīz uz pusi.

Savukārt privātpersonu termiņdepozītu apjoms Swedbank pieaudzis par vairāk nekā 200% jeb 170 miljoniem eiro, sasniedzot 246 miljonus eiro noguldītajā summā līdz jūnija beigām. Gada pirmajā pusē vairāk nekā puse klientu izvēlējās noguldīt līdzekļus uz viena gada periodu.

Lēmums palielināt termiņdepozītu likmes attiecas kā uz privātpersonu, tā arī uz juridiskajiem bankas klientiem. Detalizētāk iepazīties ar dažādu termiņu depozītu likmēm var Swedbank mājas lapā. Uzkrājumu likmes tiek palielinātas, sekojot Eiropas Centrālās bankas (ECB) jaunākajam lēmumam par Euribor palielināšanu.

“Ņemot vērā prognozes par ECB potenciālo likmju samazināšanu nākotnē, iespējams, patlaban ir sasniegtas augstākās procentu likmes depozītiem. Mūsu dati rāda, ka klienti līdz šim ļoti aktīvi izmantojuši “pozitīvo likmju” ēru finanšu tirgos. Termiņdepozītu apjoms pirmajā pusgadā ir pieaudzis vairāk nekā 3 reizes, kas ir ļoti spēcīgs rādītājs, salīdzinot ar citu gadu dinamiku. Vēl viena nozīmīgs Swedbank uzkrājumu produkts ir krājrīks, par kuru klienti kopš gada sākuma saņem procentus, bet vienlaikus var jebkurā mirklī savu naudu izņemt tāpat kā no parastā norēķinu konta. Pirmā pusgadā vien noslēgti vairāk nekā 14 tūkstoši jaunu līgumu. Uzkrājumu līmeņa pieaugums ir būtisks ieguvums arī klientu un sabiedrības kopējai finanšu veselībai,” saka Karīna Kulberga, Swedbank Privātpersonu apkalpošanas pārvaldes vadītāja.

Tikmēr Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs, piebilst, ka “juridisko personu segmentā joprojām vērojama pieaugoša interese par temiņdepozītu likmēm, īpaši par īso termiņu noguldījumiem (1 un 3 mēneši). No gada sākuma uzņēmumu termiņdepozītu apjoms Swedbank pieaudzis par 192 miljoniem eiro, sasniedzot 229 miljonus eiro noguldītajā summā līdz jūnija beigām. Uzņēmēji izrāda lielu interesi par vienas nakts noguldījumiem (overnight), kur klientam nauda pelna procentus nakts laikā un kur līgumu skaits mērāms vairākos simtos un pēdējo 3 mēnešu laikā ir noformēti vairāk nekā 600 jauni līgumi.”