Tēmas Tēmas

Tēmas

Jauniešiem, kuri šogad sasniedz 18 gadu vecumu, Swedbank dāvinās pirmos investīcijām domātos līdzekļus 20 eiro apmērā.

Februārī akciju tirgi turpināja uzrādīt labu sniegumu, attīstot pozitīvo dinamiku, kas bija vērojama janvārī.

Trīs gadu laikā, kopš Latvijā ir pieejami Swedbank Robur fondi, ir pieaudzis investoru skaits, kas fondos iegulda.

Finansiālā labbūtība ir maratons, nevis sprints, citiem vārdiem – tā neatnāk vienā dienā un tās veicināšanai ir jāpieiet ar stingru disciplīnu.

Swedbank Ieguldījumu pārvaldes līdzekļu pārvaldnieka Oskara Brieža komentārs par Latvijas iedzīvotāju ieguldījumiem pensiju 2. līmenī.

Neskatoties uz augsto inflāciju un nemierīgajiem finanšu tirgiem 2023. gadā, ir būtiski augusi iedzīvotāju interese par investīcijām, it īpaši ieguldījumu fondos un obligācijās.

Piedāvājam Jums iespēju katru piektdienu noklausīties Swedbank Private Banking podkāsta epizodes, kurās diskutējam par aktuālākajām tēmām ieguldījumu jomā un apspriežam karstākos jaunumus finanšu tirgos.

Ulda kungs no Gulbenes mierpilni izdzīvo savus pensijas gadus, jo teju 20 gadus veicis uzkrājumu pensiju 3. līmenī.

Jaunu paradumu ieviešanai – tostarp nākotnes uzkrājumu veidošanai – dažkārt nepieciešams vien neliels pamudinājums – saruna ar ekspertu, pieredzes stāsts vai personiska vajadzība.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?

Populārākie