Tēmas Tēmas

Tēmas

Lai gan Latvijas ziema mūs turpina pārsteigt ar ļoti mainīgiem apstākļiem, citviet slēpošanas sezona ir tikai sākusies.

Lai rūpīgi piemeklētu dāvanas saviem tuvākajiem, mēs mēdzam veltīt daudz laika, enerģijas un nereti arī naudas līdzekļu, taču – vai sirdsmīļākie brīži tavās atmiņās ir kāda saņemta manta vai tomēr kopā pavadītais laiks?

Lai ceļojums būtu patīkams laiks visai ģimenei, līdz ar gaidām par tuvojošos piedzīvojumu nevajadzētu piemirst par rūpīgu sagatavošanos.

Skolēnu rudens brīvlaiks ir īstais laiks ģimenes ceļojumam, lai kopīgi atpūstos, iepazītu jaunas kultūras, gūtu neaizmirstamas atmiņas un uzkrātu spēkus nākamajam darba cēlienam.

Studentu dzīve noteikti atšķiras no tās, ko saucam par “pieaugušo ikdienu”. Teorētiski ir nedaudz lielāka rīcības brīvība, bet vienlaikus ierobežojošāki finanšu resursi.

Ceļojumi ar bērniem ir piedzīvojumiem un jauniem iespaidiem bagāti, tomēr pat vislabāk izplānotā braucienā var atgadīties pavisam neparedzēti notikumi.

Vai IT nozares vienīgā nākotnes cerība ir jaunieši?

Lai pēc pāris dienām jau nebūtu vilšanās motocikla izvēlē, pirms jaunā spēkrata iegādes izvērtē ne tikai savas vēlmes, bet arī ikdienas paradumus.

Siltie vasaras rīti tā vien aicina izvilkt no skapja savus skriešanas apavus un izmest kādu līkumu tuvējā apkaimē, taču nepārdomāti treniņi un pārlieku liela slodze var novest pie veselības problēmām.

Ja nav sava dārza, var doties uz kādu no Latvijas saimniecībām, kurās zemenes, lielogu mellenes, avenes un citas ogas, kā arī dārzeņus var lasīt pats, turklāt par labāku cenu. Kur tās meklēt?

Viss lielais, skaistais, iespaidīgais top no maziem mirkļiem – soli pa solim, darbu pēc darba, no pieredzes uz pieredzi.

Vasara daudziem no mums nav iedomājama bez mūzikas un mākslas pasākumiem, tāpēc lieliski, ja sen kāroto ceļojumu vari apvienot ar neatkārtojamu pieredzi kādā festivālā.

Ja šķiet, ka Latvijā un kaimiņvalstīs jau viss ir redzēts un piedzīvots, uzzini par vēl nebijušiem galamērķiem tavām ģimenes brīvdienām Baltijā.

Šodienas pasaulē mācīšanās formas un iespējas ir teju neierobežotas.

Mācīties mācīties, izprast sevi un ieraudzīt savu vietu pasaulē ir ilgtspējīgas izglītības pamats.

“Iekritieni”, spēja ieraudzīt sevi un drosme mainīties. Kur ir mana īstā vieta? Spēja ieraudzīt savu aicinājumu ir viens, bet drosme pieņemt lēmumu kaut ko savā dzīvē mainīt – pavisam kas cits.

Planētas resursi nav neierobežoti, un tie draud izsīkt. Tāpēc ikvienam būtu svarīgi aizdomāties, kā samazināt ikdienas patēriņu un līdz ar to arī ietekmi uz vidi.

Ik dienu pasaulē tiek saražots miljardiem preču, no kurām liela daļa agri vai vēlu nonāk atkritumos.

Mūsu eksperti vienmēr meklē vienkāršus un aizraujošus risinājumus, kā ar cilvēkiem runāt par naudas lietām, lai nodrošinātu labāku dzīvi.

Attieksme pret kredītiem mēdz būt neviennozīmīga – vieni tajos saskata iespēju uzlabot savu dzīves kvalitāti un iegādāties sen kārotas lietas, citi no tiem bēgšus bēg, jo redz vienīgi saistību slogu.

Ceri uz labāko, gatavojies sliktākajam! Šī senā dzīves gudrība ir būtiskas finansiālās drošības jomas – apdrošināšanas – mugurkauls un asinsrite.

Lai savu mājokli padarītu par modernu, inovatīvu un videi draudzīgu, būtiski pievērst uzmanību ne tikai izmantotajiem materiāliem, bet arī visam procesam kopumā.

Ilgtspēja – tas ir viss, ko darām, lai mazinātu klimata pārmaiņas, uzturētu dabas daudzveidību un palīdzētu sabiedrībai līdzsvaroti attīstīties.

Pats sava laika un naudas saimnieks – par šādu lielisku iespēju kaut reizi dzīvē ir sapņojis katrs.

Cilvēkos mīt zinātgriba, un mēs mācāmies ne tikai tāpēc, lai iemācītos faktus, bet arī lai saprastu lietas – to, kā funkcionē pasaule un sabiedrība, kā veidojas likumsakarības.

Ne vienmēr atalgojuma lielums nosaka to, vai mēneša beigās naudas pietrūks vai paliks pāri.

Gudri ieguldot, tu vari savu naudu ne tikai uzkrāt, bet arī likt tai pelnīt tavā labā. Dažādiem uzkrājumu mērķiem būs piemēroti dažādi paņēmieni.

Kamēr jauns, jādzīvo “uz pilnu banku”, naudu sāksi krāt tad, kad tās būs gana daudz – tas ir viens no aplamākajiem mītiem par to, kā jaunam cilvēkam vajadzētu rīkoties ar savu finanšu saimniecību.

“Zinātgriba” ir ilgtspējīgai izglītībai veltīta Swedbank konference, kurā caur aizraujošiem cilvēku un pieredzes stāstiem gūt iedvesmu mācīties.

Viņas formula: Influenceris = neatlaidīgs darbs, daudz drosmes un mazliet veiksmes.

Skolēnu brīvdienas daudzas ģimenes izmanto, lai kopīgi atpūstos un ceļotu ne vien Latvijā, bet arī ārzemēs.

Lai arī gada izskaņa visbiežāk saistās ar apcerīgu un svinīgu laiku, tomēr arī svētku laiku visai bieži pavada virkne likstu un raižu.

Lielākais gandarījums rodas tad, ja protam cits citu sadzirdēt, atbalstīt un paveikt lietas kopā.

Dāvināšanas prieks ir Ziemassvētku neatņemama sastāvdaļa, kad vari iepriecināt sevi un savus mīļos ar ko neaizmirstamu un īpašu.

Kurš gan varētu iedomāties, ka Anglijā varētu izkust skrejceļš un tāpēc lidojums tiek atcelts?

Lai apgūtu ko jaunu, ne vienmēr jāiestājas augstskolā klātienē. Populārākās tiešsaistes mācību platformas un padomi to izvēlē apkopoti vienuviet.

Kalkulatori

Darba algas kalkulators

Swedbank Finanšu institūts sadarbībā ar Finanšu ministriju izstrādājis kalkulatoru, kas iedzīvotājiem ļauj aprēķināt darbaspēka nodokļu izmaiņu ietekmi uz savu darba algu.

Bērna un vecāku pabalsta kalkulators

Pabalstu kalkulators palīdzēs jaunajiem un topošajiem vecākiem aprēķināt ar bērna gaidīšanu, piedzimšanu un audzināšanu saistītos valsts pabalstus.

Finanšu veselības ceļvedis

Swedbank Finanšu institūts izstrādājis ceļvedi ģimenes finanšu veselības novērtēšanai, kas palīdz vienkopus saskatīt veselīgās un pilnveidojamās jomas, kā arī dod ieteikumus finanšu situācijas uzlabojumiem.

Bezdarbnieka pabalsta kalkulators

Lai palīdzētu saplānot personīgo budžetu darba zaudēšanas gadījumā, esam izstrādājuši bezdarbnieka pabalsta kalkulatoru, kas veic aprēķinus par pabalsta apmēru.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?